FEYENOORD ONDER 18 EN NEC/FC OSS A1 IN EVENWICHT

Feyenoord onder 18 heeft op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen NEC/FC Oss A1. Najib Lagouireh en Andréa Fileccia waren de doelpuntenmakers. Onder 17 speelde ook gelijk, thuis tegen Sparta Rotterdam B1 werd het 1-1. Onder 16 won met 3-1 van Fortuna Sittard B1 door onder meer twee goals van Diego Staas. In Eindhoven speelde O/15 met 2-2 gelijk tegen PSV C1 en ook O/14 ging op bezoek bij PSV, met minder succes: tegen PSV C2 werd met 3-1 verloren.
FEYENOORD ONDER 18 GELIJK TEGEN KOPLOPER

Met NEC/FC Oss A1 trof Feyenoord onder 18 zaterdag de koploper. O/18 kwam in eigen huis in de eerste helft op voorsprong via Najib Lagouireh, maar de bezoekers bogen die achterstand in vijf minuten om. In de laatste minuut zorgde Andréa Fileccia alsnog voor een punt voor het team van trainer Jan Gösgens.

‘Het was een aparte eerste helft. NEC/FC Oss had de overhand maar wij kregen een aantal goede kansen’, verklaarde Gösgens na afloop. Een van die kansen leverde de Rotterdammers na 25 minuten de voorsprong op, toen Lagouireh vanaf de zijkant mooi scoorde. De middenvelder had toen al een grote kans gemist. Ook Tim Schoonheijm was dicht bij meer Rotterdams succes, maar kopte in de handen van de doelman.

Na een uur spelen kreeg O/18 de eerste tik te verwerken. Een indraaiende vrije schop van de bezoekers bracht Mike Termijn aan het twijfelen waardoor de doelman uiteindelijk kansloos was op de inzet van NEC/FC Oss. Vijf minuten later ging er weer een vrije trap vooraf aan een tegengoal. Dit keer belandde de bal in de muur en uit de scrimmage die volgde scoorden de bezoekers hun tweede treffer.

Een grote kans voor Daniel Alund bracht de Rotterdammers al dicht bij de gelijkmaker, maar de spits faalde oog in oog met de doelman. Feyenoord nam risico’s in de jacht op een punt, maar de uitvallen van de koploper uit Nijmegen leidden tot niets. In de laatste minuut viel de gelijkmaker alsnog. Fileccia omspeelde de doelman en scoorde: 2-2.

Feyenoord O/18 – NEC/FC Oss A1 2-2

25’ 1-0 Lagouireh
60’ 1-1
65’ 1-2
90’ 2-2 Fileccia

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Smith, Wijmer, De Rooij; Bouwmeester, Lagouireh, Boukhari (70’ Lemondzhava); Fileccia, Schoonheijm (70’ Latuheru) en Alund (60’ Rashid).

DERBY TUSSEN FEYENOORD ONDER 17 EN SPARTA B1 ONBESLIST

Feyenoord onder 17 heeft een punt overgehouden aan de stadsderby tegen Sparta Rotterdam B1. Op Varkenoord werd het zaterdag 1-1. Jair Balrak bezorgde het team van trainer Cor Adriaanse een punt door vlak voor rust de gelijkmaker binnen te schieten.

Feyenoord werkte hard maar kwam nauwelijks tot voetballen. Wel kreeg O/17 in de eerste helft twee goede mogelijkheden. Matthew Steenvoorden zag een inzet op de lat eindigen en de doelman van Sparta redde uitstekend op een schot van Balrak. Tien minuten voor rust kwamen de bezoekers, die nog niet gevaarlijk waren geweest, uit een hoekschop op voorsprong.

Nog voor rust kwam Feyenoord terug, toen Vincent Janssen Balrak in de gelegenheid stelde om te scoren. Ook in de tweede helft zag Adriaanse zijn team niet goed spelen. ‘Er werd eigenlijk veel te weinig gevoetbald. We zijn niet in de problemen gekomen, maar creëerden ook veel te weinig’, vertelde de trainer, die het duel in de tweede helft zonder enig spektakel naar het einde zag kabbelen.

O/17 neemt het volgende week op tegen PSV B1. De Eindhovenaren staan met een punt meer dan de Rotterdammers op de derde plaats.

Feyenoord O/17 – Sparta Rotterdam B1 1-1

34’ 0-1
37’ 1-1 Balrak

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen; Van der Velden, Van de Laan (60’ Agatowski), Cornelissens (60’ J. Steenvoorden); Janssen, Balrak en Blij (41’ Manu).

PRIMA OVERWINNING FEYENOORD ONDER 16 OP FORTUNA B1

Met goed voetbal en een aantal knappe goals heeft Feyenoord onder 16 zaterdagmiddag Fortuna Sittard B1 verslagen. Op Varkenoord won het team van trainer Gaston Taument met 3-1. Diego Staas was met twee treffers de meest opvallende man aan Feyenoord-zijde.

Het begin van O/16 was uitstekend. Al na vijf minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een treffer van Anass Achahbar. Feyenoord speelde erg goed. De opbouw was prima verzorgd en de thuisploeg zocht met geduld de oplossing op een voetballende manier. Voor rust leidde dat nog tot een tweede treffer. Na een knappe schijnbeweging van Achahbar kon Mitchel Snoek alleen op de doelman af, die stopte in eerste instantie maar was daarna kansloos op de inzet van Staas.

Ook in de tweede helft was het spel van de Rotterdammers goed. Verdedigend kwam het niet in de problemen. Feyenoord creëerde minder kansen, maar slaagde er wel gemakkelijk in Fortuna van het lijf te houden. Tot aan de voorlaatste minuut, waarin de bezoekers toch de aansluitingstreffer maakten. Feyenoord reageerde direct via opnieuw Staas, die van 20 meter hoog in het doel schoot.

‘Dit was een van de beste wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld’, vond Taument. ‘Ik heb de spelers er deze week op gewezen dat ze meer aandacht moeten besteden aan de opbouw. We moeten minder lange ballen spelen en niet te snel de spits zoeken. Goed om te zien hoe dat vandaag werd opgepakt’, vertelde Taument tot slot.

Feyenoord O/16 – Fortuna Sittard B1 3-1

5’ 1-0 Achahbar
33’ 2-0 Staas
78’ 2-1
79’ 3-1 Staas

Opstelling Feyenoord O/16: Snoek; Van Beek, Gómez Nieto, Rekik, Woudenberg; Dercks, Staas, Ebecilio; Boëtius (70’ Maatsen), Achahbar en Knoester (65’ Sleegers).

FEYENOORD ONDER 15 EN PSV C1 DELEN PUNTEN

Op bezoek in Eindhoven heeft Feyenoord onder 15 met 2-2 gelijk gespeeld tegen PSV C1. De Rotterdammers keken even tegen een achterstand aan, maar liepen via Tonny de Vilhena en Nathan Ake uit naar een voorsprong. In de slotfase maakte PSV gelijk.

‘Ik denk dat iedereen met dit gelijke spel kan leven’, analyseerde trainer Jeffrey Oost het resultaat. Zijn ploeg begon de wedstrijd goed, maar na wat onnodig balverlies en verkeerde passes sloop er onzekerheid in de ploeg. PSV maakte hiervan uitstekend gebruik en was constant dreigend, maar de thuisploeg creëerde niet veel kansen. Toen Feyenoord-doelman Jay Jharie de bal zo in de voeten van een PSV-aanvaller schoof, kwamen de Eindhovenaren toch op voorsprong.

Twee minuten later was het alweer gelijk. Faris Afifi bereikte met een crossbal Silgio Thenu, die de bal voorgaf op De Vilhena en zijn ploeggenoot binnen zag koppen. In de tweede helft kwam O/15 op voorsprong. Een voorzet van Afifi werd niet goed door PSV verwerkt, de afvallende bal viel voor de voeten van Nathan Ake en die schoot van 20 meter raak. Tien minuten voor tijd maakte PSV gelijk. De defensie van de Rotterdammers beoordeelde een lange bal niet goed, waarna de linkerspits van PSV keeper Jharie in de korte hoek passeerde.

‘Zij waren beter in de eerste helft, wij in de tweede helft’, wist Oost. ‘We hebben na rust een paar kansen gecreëerd die we hadden moeten verzilveren. Dan is het zuur dat je in de slotfase alsnog de gelijkmaker tegen krijgt’, besloot de trainer.

PSV C1 – Feyenoord O/15 2-2

31’ 1-0
33’ 1-1 De Vilhena
48’ 1-2 Ake
65’ 2-2

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Groenbast (53’ Hardeveld), Cabral, Korporaal, Dorand; Ake, Thenu (60’ Medar), Driebergen; Robinson, De Vilhena en Agata (26’ Afifi).

NEDERLAAG FEYENOORD ONDER 14 BIJ PSV C2

Feyenoord onder 14 heeft zaterdag met 3-1 verloren van PSV C2. De twee ploegen waren op de Herdgang aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg gaf Feyenoord een lesje in effectiviteit. Een fraaie treffer van Caner Yalamoglu kwam te laat om nog van waarde te zijn voor de ploeg van trainer Rob Kurvers.

Beide teams wilden voetballen en kregen daarvoor van elkaar de ruimte. Het voetbal van zowel Feyenoord als PSV was prima en het minimale verschil van één punt op de ranglijst bleek een terechte weergave van de krachtsverhouding. In één facet blonk PSV echter uit: scherpte voor de goal. Na een klein kwartier ging een prachtige aanval van de thuisploeg vooraf aan de eerste treffer. Vijf minuten later verdubbelden de Eindhovenaren, na zwak verdedigen van O/14, de score.

Ook Feyenoord voetbalde de nodige kansen bij elkaar, maar scoren bleek al eerder dit seizoen een probleem voor de Rotterdammers. In het tweede deel kon PSV, na wederom een persoonlijke fout in de defensie, uitlopen naar 3-0. Na een uur zorgde Yalamoglu met een schot vanaf 35 meter over de keeper nog wel op fraaie wijze voor de aansluiting, dichterbij kwam O/14 niet.

Voor Kurvers was het na afloop duidelijk waaraan deze nederlaag te wijten was. ‘PSV was enorm scherp. Uit vijf kansen scoren ze drie keer. Wij krijgen ook kansen, maar het scoren is een probleem. Daar moeten we echt aan werken’, aldus de oefenmeester.

PSV C2 – Feyenoord O/14 3-1