Fanshop
Fanshop

NAC wil gedupeerde Feyenoord-supporters slechts gedeeltelijk compenseren

NAC Breda is vooralsnog niet bereid de door Feyenoord aan haar supporters doorbelaste reis- en veiligheidskosten te voldoen, die zijn gemaakt voor de wedstrijd NAC tegen Feyenoord op 27 september jongstleden. Feyenoord had hier bij de Bredanaars op aangedrongen, omdat vanuit het vak waarin de Rotterdamse supporters werden geplaatst de wedstrijd niet of nauwelijks te volgen was. De problemen werden veroorzaakt doordat er netten waren opgehangen en de plexiglas afscheidingswanden met een folie waren beplakt waar nauwelijks doorheen kon worden gekeken.
De KNVB heeft inmiddels aangekondigd de zaak in onderzoek te nemen. NAC op haar beurt liet direct na de wedstrijd al weten de omstandigheden in het vak dusdanig onder de maat te vinden dat de toegangskaarten van de 750 meegereisde Rotterdamse supporters niet in rekening zouden worden gebracht. De kaartjes a 10,50 euro vormen echter slechts een deel van de kosten die door de Feyenoord-supporters zijn gemaakt, aangezien voor de wedstrijd een zogenoemde verplichte bus-combi van kracht was. Inclusief reis- en beveiligingskosten betaalden supporters 29 euro per kaartje.

‘Veel supporters hebben niets van de wedstrijd gezien, anderen slechts een deel. Doordat NAC de zaakjes niet voor elkaar had, zijn onze supporters een halve zondag onderweg geweest maar ze hebben de wedstrijd niet of nauwelijks kunnen volgen. Dat is al erg genoeg, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat die mensen aan het einde van zo’n verloren dag ook nog meer dan de helft van hun betaalde geld niet terug krijgen’, benadrukt Eric Gudde.

Feyenoords algemeen directeur is dan ook ronduit teleurgesteld over de voorlopige weigering van de Bredanaars om de gemaakte kosten in zijn geheel te vergoeden. ‘Mijn collega bij NAC houdt vol dat het zicht weliswaar niet optimaal was, “maar dat zeker geen sprake was van een ernstige beperking dat de situatie niet anders was dan in andere voetbalstadions”. Met alle respect, dat klopt niet.’

Gudde gaf aan dat Feyenoord nogmaals zal proberen NAC op andere gedachten te brengen. Wat daarbij zeker zou kunnen helpen is als uit het onderzoek van de KNVB eveneens blijkt dat NAC de zaakjes echt niet goed voor elkaar had op de bewuste zondagmiddag. ‘Als ook de tuchtorganen van de KNVB tot deze onvermijdelijke conclusie komen, kan ik me niet voorstellen dat NAC blijft weigeren de overige kosten van onze supporters te vergoeden. De prijs (€ 10,50) die de supporters hebben betaald voor de toegang tot het stadion gaat Feyenoord in de komende weken in elk geval terugbetalen.’