Combinatieteam O/18 verliest nipt van Zweden O/18

Een combinatieteam van spelers van Feyenoord Onder 18, Feyenoord O/19 en sc Feyenoord A1 heeft maandag nipt verloren in een oefenwedstrijd tegen Zweden O/18. Op Varkenoord waren de Zweden, die afgelopen vrijdag nog 4-4 speelden tegen het Nederlandse WK-team O/17, met 3-4 te sterk. Marley Berkvens, Nygel Velder en Nick Geluk maakten de Rotterdamse doelpunten.
Onder flinke publieke belangstelling was maandagochtend een aantrekkelijk duel te zien op Varkenoord. Het combinatieteam van Feyenoord kon daarin heel aardig meekomen met hun Zweedse leeftijdsgenoten, al gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong de rust in.

Kort na rust verdubbelde Zweden de marge, waarna Feyenoord via Berkvens en een schitterende treffer van Nygel Velder op gelijk hoogte kwam. Nadat Zweden via een prachtig afstandschot op 3-2 was gekomen, leek invaller Geluk kort voor tijd de eindstand te bepalen, maar in de slotminuten sleepten de bezoekers toch nog een 3-4 zege uit het vuur.

‘Al met al was het een leuke en nuttige partij’, sprak trainer Jan Gösgens achteraf. ‘De jongens die afgelopen zaterdag niet in actie kwamen hebben nu toch kunnen spelen tegen een heel aardige tegenstander. Het is jammer dat we verliezen, maar het eindresultaat viel me niet tegen. Zeker niet als je weet dat deze jongens afgelopen vrijdag gelijk speelden tegen het Nederlandse WK-team.’

Combinatieteam Feyenoord O/18 – Zweden O/18 3-4