Onder 19 na strafschoppen uit bekertoernooi

Feyenoord onder 19 is zaterdag door NAC Breda A1 uitgeschakeld in het bekertoernooi. Feyenoord, dat niet kon beschikken over de zes internationals die met Nederland O/17 deelnemen aan het WK in Nigeria, speelde in Breda met 1-1 gelijk en liet het in de strafschoppenserie afweten. Onder 15 won op Varkenoord met 4-1 van ADO Den Haag C1 en staat nu samen met Willem II/RKC, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, bovenaan. Onder 14 oefende tegen Excelsior Rotterdam C2 en won met 0-4.
NAC A1 NEEMT STRAFSCHOPPEN BETER EN SCHAKELT ONDER 19 UIT

Feyenoord onder 19 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het team van Jean-Paul van Gastel verloor zaterdag van NAC Breda A1 na strafschoppen. Die waren nodig omdat Feyenoord en NAC na negentig minuten met 1-1 in evenwicht waren. Voor de Rotterdammers scoorde Andréa Fileccia.

‘De beker is een prijs en we willen elke prijs winnen’, reageerde Van Gastel na afloop teleurgesteld. ‘We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen, maar we beperkten de schade voor rust. In de tweede helft waren we de betere ploeg. We hebben weer verzuimd een voorsprong uit te bouwen. Het afmaken van kansen is al heel het seizoen een probleem.’

In de eerste helft kwam O/19 niet goed voor de dag. De thuisploeg oogde scherper en had een overwicht. Na de pauze probeerde Van Gastel met het inbrengen van Nygel Velder en Matthew Steenvoorden het tij in Rotterdams voordeel te keren. Daar slaagde de trainer behoorlijk in. Feyenoord was gevaarlijker dan NAC en kreeg een aantal goede kansen

Er waren pas zes minuten gespeeld toen Steenvoorden Fileccia vond en de spits zijn ploeg op 0-1 kon zetten. Twintig minuten later kwamen de Bredanaars met hun eerste serieuze wapenfeit op gelijke hoogte. Een schot van afstand was niet te keren voor doelman Robbert van der Post. Toen strafschoppen de beslissing moesten brengen eindigde Feyenoord de middag in mineur. Nadat de eerste drie strafschoppen van de reeks werden gemist was het uitzicht op de volgende ronde verkeken.

NAC Breda A1 – Feyenoord O/19 1-1 (NAC wint na strafschoppen)

51’ 0-1 Fileccia
71’ 1-1

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Eekman, Erkelens, Schenkeveld, Kruithof; Khwela, Boukhari, Rashid (46’ M. Steenvoorden); Cabral, Fileccia en Schoonheijm (46’ N. Velder).

EENVOUDIGE ZEGE ONDER 15 OP ADO DEN HAAG C1

Feyenoord onder 15 heeft de competitie prima hervat. Na een vrij weekend vorige week, wonnen de Rotterdammers zaterdag op eigen veld met 4-1 van ADO Den Haag C1. Faris Afifi was met een rol bij de tegentreffer en twee doelpunten de meest opvallende man bij Feyenoord.

Er waren pas vijf minuten gespeeld toen Afifi voor het eerst de hoofdrol speelde. De aanvaller probeerde in het eigen zestienmetergebied de bal te controleren, maar kon niet voorkomen dat een speler van ADO de bal van zijn voet plukte en scoorde. Met twee doelpunten, in de 25ste en 55ste minuut, deed Afifi er echter alles aan zijn fout uit de beginfase goed te maken. Vooral zijn eerste doelpunt was fraai. Uit een voorzet van Jurensley Dorand volleyde hij de bal onberispelijk in het doel van de bezoekers.

Feyenoord was toen al gelijk gekomen met de Hagenaars. Twee minuten na het tegendoelpunt scoorde Dorand uit een voorzet van Tonny de Vilhena. Nadat Afifi zijn ploeg op voorsprong had gebracht, was het Brandon Robinson die nog voor rust voor de 3-1 zorgde. Opnieuw gaf De Vilhena aan, nu uit een hoekschop. Tien minuten na rust was het Afifi die zijn inzet via de kluts over de doelman van ADO zag verdwijnen en de eindstand op 4-1 bepaalde.

Trainer Jeffrey Oost zag zijn team voetballend niet een van de beste wedstrijden afleveren, maar roemde wel de inzet. ‘Door onze drang om naar voren te gaan, liepen we in de eerste helft teveel met de bal. Het was wat druistig en onrustig. In de tweede helft trok ADO zich terug op zijn eigen helft. Toen werd het voor ons moeilijk er doorheen te komen.’

Feyenoord O/15 – ADO Den Haag C1 4-1

5’ 0-1
7’ 1-1 Dorand
25’ 2-1 Afifi
35’ 3-1 Robinson
55’ 4-1 Afifi

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Groenbast, Lopes Cabral, Korporaal, Hardeveld (35’ Knoester); Ake, Driebergen, De Vilhena; Afifi, Robinson (55’ Agata) en Dorand.

WINST VOOR ONDER 14 TEGEN EXCELSIOR ROTTERDAM C2

Feyenoord onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij Excelsior Rotterdam C2 een ruime overwinning geboekt. Het team van trainer Rob Kurvers oefende tegen de stadsgenoten uit Kralingen en won met 0-4.
De pupillen van Kurvers hadden net als vorig weekend geen competitiewedstrijd op het programma staan. De trainer greep de oefenwedstrijd daarom aan, om een en ander uit te proberen. ‘Het zag er leuk uit vandaag. Ik zag dat het team dingen die we deze week op de training hebben besproken, goed heeft opgepakt. Het was een nuttig potje’, lichtte Kurvers toe.

O/14 voetbalde aardig op Woudenstein. Na zes minuten was Milton Klooster de eerste doelpuntenmaker. De middenvelder was na een goede aanval het eindstation en rondde knap af. De tweede treffer van Feyenoord kwam na ruim een half uur op het scorebord, toen Gilberto da Silva raak schoot.

In de laatste 25 minuten verdubbelde O/14 de score. Opnieuw ging aan de doelpunten een prima opbouw vooraf, iets waar Kurvers de afgelopen weken op hamerde. Omar el Baad en Antonie Schoenmaker zette Feyenoord op 0-3 en 0-4. Volgende week hervat O/14 de competitie met een uitduel bij FC Den Bosch C2.

Excelsior Rotterdam C2 – Feyenoord O/14 0-4

6’ 0-1 Klooster
33’ 0-2 Da Silva
50’ 0-3 El Baad
54’ 0-4 Schoenmaker

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Hoek; Lenzini, Yalamoglu, Da Silva (50’ Van der Sman), James; El Baad, Klooster, Eren (35’ Van der Pijl); Schoenmaker (60’ Eren), De Vos (50’ Ulusoy) en Liefden.