Puntendeling Onder 18 en De Graafschap A1

Een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap A1 heeft Feyenoord onder 18 zaterdag een dubbel gevoel gegeven. O/18 speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, maar werd pas in de blessuretijd van de overwinning afgehouden. Onder 15 ging op bezoek bij Vitesse/AGOVV C1 en won na een slechte wedstrijd met 1-3. Ook voor onder 14 was er winst. De ploeg was met 2-4 te sterk voor FC Den Bosch C2.
WEER GELIJKSPEL VOOR FEYENOORD ONDER 18

Feyenoord onder 18 heeft zaterdag voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis eindigde de wedstrijd met De Graafschap A1 zaterdagmiddag in 2-2. O/18 speelde na een rode kaart voor Kevin Wijmer een uur met tien man, maar leek toch de overwinning te gaan pakken. Pas in de 93ste minuut scoorde De Graafschap en was het vijfde gelijkspel dit seizoen een feit.

‘Ongelofelijk jammer’, vond trainer Jan Gösgens. ‘Het is een heel dubbel gevoel. Als je een uur met tien man moet spelen is een punt op zich niet verkeerd, maar dat de gelijkmaker dan pas in de blessuretijd valt is erg zuur.’ Feyenoord begon goed aan het duel met de ploeg uit Doetinchem. Na zes minuten had de doelman van de bezoekers zoveel moeite met een schot van Anouar Boukhari dat de attente Osama Rashid de 1-0 kon binnentikken.

De voorsprong voor de Rotterdammers bleef maar kort op het scorebord staan. Een kleine tien minuten later konden de bezoekers ongehinderd bij de tweede paal raak koppen: 1-1. Toen Feyenoord na een half uur spelen Wijmer na een pittige overtreding met rood weggestuurd zag worden, leek de ploeg van Gösgens het lastig te krijgen. Daarvan was na rust echter niets te merken. Feyenoord kreeg via Pule Khwela en Jair Balrak opgelegde kansen, maar benutte die niet.

Toch leek O/18 er vlak voor tijd met de winst vandoor te gaan. Balrak werd in het strafschopgebied gevloerd en Boukhari kreeg via de hiervoor gegeven strafschop de uitgelezen mogelijkheid zijn ploeg naar de overwinning te schieten. De spits bleef uiterst koel en verschalkte met een ‘Panenka’ de doelman van De Graafschap. In de laatste minuut van de extra tijd slaagden de bezoekers er na een intikker bij de tweede paal alsnog in een punt over te houden aan hun bezoek aan Rotterdam.

Feyenoord O/18 – De Graafschap A1 2-2

6’ 1-0 Rashid
14’ 1-1
89’ 2-1 Boukhari
93’ 2-2

Opstelling Feyenoord O/18: Konijnenburg; Kruithof, Smith, Wijmer, De Rooij (75’ Latuheru); Bouwmeester (46’ Van Oosten), Khwela, Rashid (80’ Alund); Schoonheijm (80’ Balrak), Boukhari en N. Velder (46’ Scholman).

ONDER 15 WINT ZONDER GOED SPEL VAN VITESSE/AGOVV C1

Feyenoord onder 15 heeft zaterdag op bezoek bij Vitesse/AGOVV C1 zonder goed te spelen drie punten gepakt. De Rotterdammers, die bijna de gehele wedstrijd een voorsprong hadden, waren niet veel beter dan de thuisploeg, maar wonnen wel met 1-3.

Het was mede aan een bliksemstart te danken dat Feyenoord niet tegen puntenverlies opliep in Arnhem. Er waren vijf minuten gespeeld toen Nathan Ake het vanaf twintig meter maar eens probeerde en de bal over de doelman van Vitesse/AGOVV binnen zag vallen. Na ruim twintig minuten raakte de ploeg van trainer Jeffrey Oost die voorsprong even kwijt. Keeper Jay Jharie liet een hoekschop los en stelde de thuisploeg zo in staat gelijk te maken.

Vanaf de aftrap die op dat doelpunt volgde, stelde Feyenoord direct orde op zaken. Een voorzet vanaf links bereikte Silgio Thenu die niet aarzelde en 1-2 maakte. Alhoewel in het vervolg van de wedstrijd een gelijkmaker van de thuisploeg, dat vijf minuten voor tijd recht op een strafschop had, aannemelijker leek dan een nieuwe Rotterdamse treffer, kwam Feyenoord in de laatste minuut toch op 1-3. Tonny Trindade De Vilhena tikte een goede voorzet van Faris Afifi binnen en bezorgde O/15 een niet geheel verdiende zege.

‘Na de gelijkmaker was er bij ons te weinig beweging in de ploeg en waren we slordig in de passing’, keek Oost terug op het duel. ‘Vitesse combineerde goed op het middenveld maar werd niet echt gevaarlijk. Toch was een 2-2 gelijkspel wellicht verdiend geweest.’

Vitesse/AGOVV C1 – Feyenoord O/15 1-3

5’ 0-1 Ake
23’ 1-1
23’ 1-2 Thenu
70’ 1-3 De Vilhena

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Groenbast, Cabral, Korporaal, Dorand (61’ Eren); Ake, Thenu (50’ Medar), Driebergen; Trindade De Vilhena, Robinson (41’ El Baad) en Afifi.

OVERTUIGEND ONDER 14 VERSLAAT FC DEN BOSCH C2

Na twee weken zonder competitievoetbal ging Feyenoord onder 14 zaterdag op bezoek bij FC Den Bosch C2. Het team van trainer Rob Kurvers hervatte de competitie uitstekend en won met 2-4. Robbert de Vos tekende voor twee van de Rotterdamse treffers.

Feyenoord begon prima aan het duel met de Bosschenaren. In het eerste deel zetten de bezoekers Den Bosch fel onder druk. Na een kwartier plukte O/14 daarvan de eerste vruchten. Antonie Schoenmaker gaf de bal op De Vos, die de Rotterdammers naar 0-1 schoot. Vier minuten later waren de rollen omgedraaid. De Vos zette goed voor en stelde Schoenmaker in de gelegenheid de voorsprong te vergroten. Nog voor de eerste onderbreking zorgde Polino Luiza Lubanzadio voor een comfortabele 0-3.

In het tweede deel van de wedstrijd verzuimde Feyenoord de score verder uit de bouwen. De verhoudingen op het veld waren in het voordeel van O/14, maar de Rotterdammers spaarden Den Bosch. Toen de thuisploeg na de rust uit het niets twee treffers maakte, kreeg Feyenoord daarvoor nog bijna de rekening gepresenteerd. De Vos mikte de bal echter nog geen minuut na de 2-3 over de doelman in de goal en stelde de Rotterdamse winst veilig.

Kurvers was erg content met het spel van zijn ploeg in Den Bosch. ‘We hebben de beste wedstrijd tot nu toe gespeeld. Den Bosch had geluk dat we na de 0-3 niet naar een grotere voorsprong uitliepen, want dat was wel terecht geweest. Nu werd het door vermoeidheid bij ons in de slotfase nog onnodig spannend.’

FC Den Bosch C2 – Feyenoord O/14 2-4

14’ 0-1 De Vos
19’ 0-2 Schoenmaker
23’ 0-3 Manusama