Babovic: ‘Hoop dat de beelden mij gelijk geven’

In twee minuten tijd gaf Feyenoord zondag de wedstrijd tegen Ajax uit handen. Eerst opende Demy de Zeeuw de score, waarna Stefan Babovic een minuut later rood kreeg voor een slaande beweging naar Jan Vertonghen. Volgens Babovic zelf was die rode kaart zeer te betwisten. ‘Ik kan niet met mijn handen langs mijn lichaam een duel ingaan’, zei de middenvelder. ‘Er was contact met Vertonghen, maar ik had geen intentie om hem te raken, zo’n speler ben ik niet. Ik hoop dat de beelden mij gelijk geven.’
Babovic beleefde de tweede helft eenzaam vanuit de catacomben van het stadion en zag daar zijn ploeggenoten fors onderuit gaan tegen de Amsterdammers. Na het laatste fluitsignaal oogde hij nog steeds zwaar ontdaan. ‘De scheidsrechter had mij misschien geel kunnen geven, maar rood was zwaar bestraft. Misschien dacht hij dat ik gefrustreerd was doordat we net op 1-0 achter waren gekomen, maar dat was ik niet. Ik had juist alle vertrouwen dat we nog terug konden komen.’

De Serviër hoopt dat zijn schorsing mee zal vallen op basis van de beelden van de overtreding. ‘Ik ben benieuwd naar de meningen over deze rode kaart’, zei hij. ‘Ik hoop dat op de beelden goed te zien is dat mijn intentie niet verkeerd was. Ik hoop met name dat de trainer die te zien krijgt, want ik begrijp als hij erg teleurgesteld is.’

Denny Landzaat stelde achteraf dat de slotfase van de eerste helft een keerpunt in de wedstrijd was geweest. De middenvelder vond dat Feyenoord tot de openingstreffer en de daaropvolgende kaart prima had gevoetbald en voelde dat er wat te halen viel voor de Rotterdammers, maar noemde de minuten voor rust ‘desastreus’.

‘Op dat moment wisten we dat het heel moeilijk zou worden om de zaken nog om te keren’, zei de maker van Feyenoords enige doelpunt. ‘In de rust besloten we nog wel alles op alles te zetten in de tweede helft, maar toen kregen we al na twee minuten de 2-0 tegen.’

Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, stelde Ron Vlaar achteraf. ‘We moesten na die goal uitkijken dat het geen 6-0 zou worden. De basiszaken gingen fout en dat is kwalijk. Dan kan je achteraf alles blijven analyseren, maar daar koop je weinig voor. Volgende week zullen we eerst maar eens terug naar de basis moeten.’