Been ziet wedstrijd met twee gezichten

Mario Been zag zondag een wedstrijd met twee gezichten. Aan de eerste helft tegen AZ hield de trainer een fantastisch gevoel over, doordat zijn ploeg de wedstrijd in handen had en nauwelijks iets weggaf. Na rust veranderde dat beeld volledig en kwam AZ verdiend op gelijke hoogte met de Rotterdammers. ‘Al met al ben ik blij dat we hier nog met een punt vertrekken’, zei Been.
De oefenmeester maakte na afloop zijn spelers een compliment voor de wedstrijdinstelling die zij negentig minuten lang hadden laten zien. Na de 1-1, tien minuten na rust, sloop er even wat angst in de ploeg, maar in de slotfase kwam Feyenoord goed terug. ‘Je zag de spelers na de 1-1 even denken: we zullen toch niet met lege handen naar huis gaan’, zei Been. ‘Toch zijn we blijven knokken voor elke meter en AZ heeft nauwelijks nog kansen gehad.’

Die mentaliteit was ook één van de voornaamste zaken die Been vooraf wilde zien bij zijn ploeg. Na de nederlaag tegen Ajax was het belangrijkste dat Feyenoord ‘de boel weer op de rit’ zou krijgen en die opdracht vervulden de Rotterdammers naar tevredenheid van de trainer.

Dankzij het gelijkspel blijft het gat met AZ op de ranglijst vijf punten, terwijl Feyenoord een punt uitloopt op directe concurrent FC Utrecht, dat in eigen huis onderuit ging tegen Heerenveen. ‘Dat is de grote winst van vandaag’, besloot Been.