Pedro matchwinner voor beloften

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV met 0-1 gewonnen. Luis Pedro tekende een kwartier voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Slecht nieuws was er ook in Gelderland. Tim de Cler moest zich al na een kwartier laten vervangen vanwege een knieblessure. Onderzoek zal de komende week uit moeten wijzen wat de ernst van de kwetsuur is.
‘De eerste twintig minuten speelden wij het voetbal dat ik graag zie’, zei trainer André Hoekstra na afloop. ‘Er zat veel diepgang in ons spel met lopende mensen. Ik vind de uitvoering net zo belangrijk als het resultaat. Het begin was dus goed, maar het kan nog altijd veel beter.’

De Rotterdammers kregen in de sterke beginfase de nodige kansen, maar moesten aan de andere kant ook toezien hoe de thuisploeg meer dan eens gevaarlijk werd. Het spel van Jong Feyenoord/Excelsior werd gaandeweg de eerste helft minder dominant, waardoor de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd kreeg.

‘Erwin Mulder heeft ons in de eerste helft met een aantal belangrijke reddingen op de been gehouden’, zei Hoekstra. Direct na de rust werd de doelman in een één tegen één-duel nog eens tot het uiterste gedwongen, maar Mulder kwam als overwinnaar uit de strijd.

‘Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Vitesse/AGOVV’, zei Hoekstra. De Rotterdammers hielden de thuisploeg continu onder druk en gaven achterin geen kans meer weg. Een kwartier voor tijd kwam de beloning in de vorm van de treffer van Pedro. De aanvaller werd op de linkerflank aangespeeld door Mo Faouzi, kwam naar binnen en schoot in de verre hoek binnen: 0-1.

Na de treffer startte Jong Vitesse/AGOVV een wanhoopsoffensief, waardoor de Rotterdammers voorin alle ruimte kregen om de uitslag hoger op te laten lopen. Door een gebrek aan nauwkeurigheid gebeurde dat niet, maar de overwinning kwam voor Jong Feyenoord/Excelsior ook niet meer in gevaar.

Door de overwinning passeert de ploeg van Hoekstra Jong Vitesse/AGOVV op de ranglijst en vindt het zichzelf na tien speelronden terug op de vijfde plaats. De achterstand op koploper Jong PSV bedraagt zes punten. De eerstvolgende competitiewedstrijd die de Rotterdammers spelen is op maandag 23 november. Op Woudestein is dan nummer drie Jong Ajax de tegenstander.

Jong Vitesse/AGOVV – Jong Feyenoord/Excelsior 0-1

74’ 0-1 Pedro

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Weber, El Moussaoui, Ramsteijn, De Cler (15’ Nelom); Hagary, Bruins, Ribeiro; Mossaui, Faouzi (85’ Oranje) en Pedro.