Biseswar uitblinker bij Jong Oranje

Diego Biseswar heeft vrijdag een avond van uitersten gekend. De aanvaller van Feyenoord was met drie assists uitblinker tijdens de 3-0 overwinning van Jong Oranje op Jong Liechtenstein, maar moet door een gele kaart wegens treuzelen bij een vrije trap de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Spanje aan zich voorbij laten gaan. Nederland en Spanje wonnen tot op heden al hun kwalificatieduels en treffen elkaar komende dinsdag op Het Kasteel in Rotterdam.

Nederland had tegen het dwergstaatje moeite het kwaliteitsverschil tot uitdrukking te brengen. Het kwam weliswaar al na acht minuten via Siem de Jong (kopbal na voorzet Biseswar) op voorsprong, maar vervolgens was het wachten tot de 68ste minuut op de tweede treffer. Spartaan Erik Falkenburg tikte op aangeven van Biseswar binnen. In de blessuretijd maakte Joshua John er 3-0 van, na een voorzet van wederom Biseswar.

KNVB-coach Cor Pot startte naast Biseswar ook met de Feyenoorders Leroy Fer en Georginio Wijnaldum in de basis. De oefenmeester haalde Wijnaldum in de slotfase naar de kant, Biseswar en Fer speelden heel de wedstrijd. Oud-Feyenoorder Jeffrey Bruma, thans spelend voor Chelsea, maakte eveneens de negentig minuten vol.