Feyenoord – FC Utrecht in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen FC Utrecht, eindstand: 0-0.
ANP:
Knoeiwerk in De Kuip
In de eerste helft waren twintig spelers druk in de weer met de bal en met elkaar. Maar beide keepers kregen amper wat te doen. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het overvolle middenveld. Daar waren de overtredingen, de misverstanden en het balverlies talrijk. FC Utrecht hield de meeste spelers achter de bal. Daardoor had Feyenoord een optisch overwicht. Maar de thuisploeg maakte opbouwend en aanvallend een machteloze indruk. ‘We speelden veel te statisch’, analyseerde Been. ‘Het was voorspelbaar en zonder beleving. De hele boel stond stil.’

GPD-bladen:
Saaie remise tussen Feyenoord en Utrecht
Been miste gisteren Tomasson, Andwele Slory, Jonathan de Guzman, Stefan Babovic en Dani Fernandez. ‘Dat zijn stuk voor stuk spelers die je elftal beter kunnen maken, zonder andere jongens te kort te doen. Vooral Tomasson heeft iets wat ons spel nodig heeft; beweging, gif.’

FCUtrecht.nl:
FC Utrecht pakt punt in Rotterdam
In de tweede helft gebeurde er aanmerkelijk meer dan tijdens de eerste 45 minuten. De ploeg van Feyenoord-coach Mario Been, die vooraf aangekondigd had verder afstand te willen nemen van FC Utrecht, zette meer druk. Het tempo ging omhoog. Aan de andere kant zorgden de tegenaanvallen van FC Utrecht voor de nodige dreiging. FC Utrecht kreeg zelfs meer kansen dan Feyenoord. Net als in de eerste helft waren die voor Mulenga.

NRC-next:
Saai duel om vierde plaats
Gevraagd naar het spel van de jeugdinternationals Biseswar en Wijnaldum zei Been dat hij had gehoopt dat zij met hun beweeglijkheid voor ruimte in de gesloten verdediging van FC Utrecht zouden zorgen. Beiden leken hun lef bij Jong Oranje te hebben gelaten en zagen de meeste individuele acties stranden. ‘Als ze alleen tegenover hun directe tegenstanders staan, vind ik dat ze erlangs moeten komen’, zei Been. ‘Zeker met de kwaliteiten die zij hebben.’

Sp!ts:
Wijnaldum zet af en toe dvd van vorig seizoen op
Gistermiddag was er tegen FC Utrecht echter weinig sprankelends meer te ontdekken aan het spel van Wijnaldum. ‘De eerste helft was slecht. Ik was veel te weinig aanwezig. Maar na de rust vond ik het al iets beter gaan. Vorig seizoen lukte in alle duels bijna alles. Toen was ik nog de grote onbekende en na een paar goede wedstrijden begon iedereen me beter in de gaten te houden. Nu heb ik constant twee man in mijn nek.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen FC Utrecht en de reactie van Mario Been.