Fanshop
Fanshop

Sint pakt groot uit bij Feyenoord

Sinterklaas heeft zaterdagochtend een meer dan warm welkom gekregen bij Feyenoord. De Goedheiligman bracht een bezoek aan het Topsportcentrum naast De Kuip, waar honderden jonge Feyenoord-supporters hem binnenhaalden met blije gezichten en het zingen van Sinterklaasliedjes. De Sint was duidelijk in zijn sas met al het enthousiasme en zorgde als dank dat geen van de kinderen met lege handen naar huis ging.


Zaterdagochtend vond de eerste van drie edities van het Grote Feyenoord Sinterklaasfeest plaats in het Topsportcentrum. De sfeer zat er al snel goed in, onder meer door spetterende optredens van de Gebroeders Ko en de voetbalkunstenaars van Soccer Showdown. De kinderen keken hun ogen uit bij alle capriolen die de voetballers met de bal uithaalden.Sinterklaas had al een groot team van Zwarte Pieten bij zich, maar kreeg vanuit de zaal hulp van vele kleine Pietjes. De mooist verklede jonge Feyenoorders werden het podium op geroepen, waar de Sint ze complimenteerde met hun outfit en bedankte voor hun hulp.Een van de hoogtepunten van het feest was natuurlijk het moment dat de selectiespelers van Feyenoord het podium betraden. Terwijl Mario Been met zijn spelersgroep op Varkenoord bezig was met de afsluitende training voor het duel van zondag met ADO Den Haag, meldden Karim El Ahmadi en Jonathan De Guzman zich op het feest van Sinterklaas.Werd eerder Sinterklaas nog met veel enthousiasme verwelkomd, bij de opkomst van de twee middenvelders was het gejuich minstens zo hard. De blijdschap vanuit de zaal sloeg direct over naar het podium, waar El Ahmadi en De Guzman lachend een paar spelletjes speelden.

Zaterdagmiddag staan er nog twee Grote Feyenoord Sinterklaasfeesten op het programma in het Topsportcentrum. Ook dan zijn er weer spelers van Feyenoord die het feest meevieren. Tijdens deze shows is er extra aandacht voor War Child en het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia, twee organisaties die maatschappelijk partner van Feyenoord zijn.