Feyenoord O/19 in slotfase voorbij FC Groningen A1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag FC Groningen A1 met 2-3 verslagen. De Rotterdammers stelden na de rust de drie punten veilig door doelpunten van Tim Eekman (2) en Shabir Isoufi. Voor Feyenoord O/18 leverde het duel met nummer één Excelsior geen punten op. De derby op Woudestein werd met 3-1 verloren. Onder 15 ging op bezoek bij Sparta Rotterdam C1 en pakte in de laatste minuut de winst. Feyenoord O/14 won op bezoek bij NEC/FC Oss met 0-2. Het duel tussen onder 16 en NEC/FC Oss B1 werd afgelast. Feyenoord onder 17 komt zondag in actie in een uitwedstrijd tegen AZ B1.
TWEE TREFFERS EEKMAN BRENGEN FEYENOORD O/19 ZEGE

Feyenoord onder 19 is er tegen FC Groningen A1 in geslaagd de achtste overwinning in de competitie te boeken. In Groningen won de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel met 2-3. Alle drie de Rotterdamse treffers vielen in de tweede helft en opvallend was dat Tim Eekman, die het duel als rechtsback begon, voor twee treffers tekende.

O/19 begon het duel met de Noordelingen slap. Het spel van de Rotterdammers was onder de maat en daardoor had Groningen voor rust het betere van het spel. De Feyenoord-defensie had moeite met het systeem waarin de thuisploeg speelde en kon niet voorkomen dat de Groningers na een klein half uur op voorsprong kwamen.

In de rust besloot Van Gastel om rechtsback Eekman door te schuiven naar het middenveld en met drie verdedigers te gaan spelen. Het bleek een gouden greep van de oefenmeester. De thuisploeg had geen antwoord op deze verandering en binnen een tijdsbestek van twee minuten boog Feyenoord de achterstand om in een voorsprong. Shabir Isoufi verschalkte de doelman met een boogballetje en Eekman scoorde na een voorzet van Luc Castaignos.

In de slotfase leek Groningen toch een punt aan het duel over te houden toen het uit de eerste kans in de tweede helft de 2-2 maakte. Drie minuten voor tijd was het echter weer Eekman die na een voorzet op de juiste plek stond en voor de 2-3 kon zorgen.

‘Voor rust was het slecht van onze kant’, was Van Gastel na afloop duidelijk. ‘We speelden slap en arrogant. In de tweede helft hadden we constant balbezit en speelden we veel op de helft van de tegenstander. Toen zag het er veel beter uit.’

FC Groningen A1 – Feyenoord O/19 2-3

26’ 1-0
54’ 1-1 Isoufi
56’ 1-2 Eekman
81’ 2-2
87’ 2-3 Eekman

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Eekman, Erkelens, Van Huijgevoort, Martins Indi; Khwela, Isoufi, Clasie; Lagouireh (46 Velder), Castaignos en Cabral (80’ Rashid).

GEFLATTEERDE NEDERLAAG ONDER 18 BIJ KOPLOPER EXCELSIOR

In het uitduel met koploper Excelsior A1 is Feyenoord onder 18 tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. Het team van trainer Jan Gösgens voetbalde lang goed met de thuisploeg mee, maar capituleerde na rust. Een fraaie afstandsknal van Marley Berkvens in de laatste minuut gaf de score een iets draaglijker aanzien voor O/18.

‘Als je ziet dat je ploeg loeihard werkt, kun je ze niets verwijten’, sprak Gösgens na afloop realistisch. ‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik ben niet ontevreden. We hebben de koploper goed partij geboden.’

In de eerste helft, die doelpuntloos eindigde, had O/18 de nodige pech. Het spel van de ploeg uit Rotterdam-Zuid zag er goed uit, maar de kansen werden niet in treffers omgezet. Anthony Velder en Apollon Lemondzhava zagen beiden een inzet op de paal eindigen.

Na een uur spelen ging het mis voor Feyenoord. Excelsior-spits Mick van Buren kon twee keer profiteren van foutjes aan de kant van O/18. Twintig minuten voor tijd kreeg Velder, na een overtreding op Stephan Kruithof, vanaf de strafschopstip de gelegenheid om de aansluitingstreffer te maken, maar de middenvelder miste.

In de voorlaatste minuut maakte Excelsior, dat buiten de situaties waar een doelpunt uit voortkwam weinig kansen creëerde, ook de 3-0. Het fraaie afstandschot waarmee Berkvens daarna de score nog op 3-1 bracht, had slechts statistische waarde.

Excelsior A1 – Feyenoord O/18 3-1

60’ 1-0
65’ 2-0
89’ 3-0
90’ 3-1 Berkvens

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten (46’ Scholman), Kruithof, Smith, De Rooij (65’ Angel Qurijo); Bouwmeester, A. Velder (70’ Balrak), Rienstra (80’ Berkvens); Lemondzhava, Schoonheijm en Latuheru.

DERBY TEGEN SPARTA ROTTERDAM PROOI VOOR FEYENOORD O/15

Feyenoord onder 15 heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam C1 met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had het zaterdag lastig op sportpark Nieuw Terbregge, maar sleepte in de laatste minuut de overwinning uit het vuur. Jeugdinternationals Nathan Ake en Jurensley Dorand waren de doelpuntenmakers.

De harde wind maakte het voor zowel Sparta als Feyenoord lastig voetballen. De thuisploeg ging in de eerste helft het beste met de omstandigheden om en was iets gevaarlijker dan O/15. Met het lichte overwicht wisten de Spartanen echter de defensie van de bezoekers niet in de problemen te brengen.

Het spel van O/15 was na de rust een stuk beter. Zeker in het eerste kwartier van de tweede helft legde Feyenoord haar wil op aan Sparta. Na een kleine tien minuten leidde dat tot een voorsprong. Silgio Thenu zette voor uit een vrije trap en Ake torende boven de Sparta-defensie uit om de 0-1 binnen te koppen.

Na die treffer zakten de mannen van Oost wat meer in en mede daardoor wist de thuisploeg al snel op gelijke hoogte te komen. In de laatste minuut werd Feyenoord met een vrije trap de laatste mogelijkheid geboden. De doelman van Sparta taste mis op de inzet van Tonny Trindade De Vilhena en Dorand werkte de bal, die terugkwam van de paal, binnen: 1-2.

‘Het was een erg moeilijke wedstrijd’, blikte Oost terug op de zege. ‘Gelukkig pakken we de winst in de laatste minuut en blijven we bovenin meedraaien.’ Doordat naaste concurrent Willem II/RKC C1 niet in actie kwam, nemen de Rotterdammers de koppositie over van de Brabanders.

Sparta Rotterdam C1 – Feyenoord O/15 1-2

44’ 0-1 Ake
54’ 1-1
70’ 1-2 Dorand

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Groenbast, Knoester, Korporaal, Hardeveld; Ake, De Vilhena, Thenu (53’ Van der Sman); Driebergen, Medar (43’ Agata) en Dorand.

FEYENOORD O/14 NA WINST OP NEC/FC OSS ZEKER VAN FINALEPOULE

Met een 0-2 overwinning bij NEC/FC Oss C2 heeft Feyenoord onder 14 zich zaterdag verzekerd van een plek bij de beste zes van de competitie. Een plek in de topzes geeft na de winterstop recht op een plekje in de finalepoule, waar ook de zes beste teams uit de andere landelijke C2-competitie in worden ondergebracht.

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat we heel goed hebben gespeeld’, sprak trainer Rob Kurvers na afloop tevreden. ‘We zijn 75 minuten de bovenliggende partij geweest en hebben goed voetbal laten zien.’

Toch duurde het tot diep in de eerste helft voordat Kurvers zijn team het veldoverwicht ook in een doelpunt zag omzetten. Drie minuten voor rust creëerde Robbert de Vos met een sterke actie zelf een kans, die de middenvelder gretig benutte: 0-1.

De Rotterdammers waren in de afwerking bij vlagen slordig, waardoor de kleine marge van één doelpunt lang op het scorebord bleef staan. De thuisploeg kon, op het ondanks de slechte weersomstandigheden uitstekend bespeelbare kunstgrasveld, O/14 geen moment in de problemen brengen. Feyenoord verdedigde prima en gaf nauwelijks kansen weg.

Feyenoord bleef geconcentreerd spelen en bekroonde in de slotminuut de goede wedstrijd met een tweede doelpunt. Op aangeven van invaller Antonie Schoenmaker kon De Vos voor de tweede keer scoren en de winst voor de Rotterdammers definitief veilig stellen.

NEC/FC Oss C2 – Feyenoord O/14 0-2

47’ 0-1 De Vos
75’ 0-2 De Vos

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Hoek; Ulusoy, Yalamoglu, Da Silva, Gronsveld; De Vos, Lenzini (35’ Eren), El Baad; Klooster, Manusama (62’ Schoenmaker) en Liefden (62’ Van den Berg).