Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord laat zich zien aan kinderen Pendrecht

Feyenoord heeft woensdagmiddag ruim tachtig schoolkinderen uit de Rotterdamse wijk Pendrecht verwelkomd voor een interactieve les over de geschiedenis van de club. De kinderen van de Schoolsportvereniging Pendrecht werden in het kader van het project Scoren op Zuid rondgeleid door De Kuip en kregen daarbij les in de rijke historie van de Rotterdamse club.
Verdeeld over meerdere groepen vertrokken de kinderen aan het begin van de middag richting verschillende plekken in het stadion. In de Fred Blankemeijer Zaal kregen ze bijvoorbeeld een inkijkje in hoe de media op wedstrijddagen te werk gaan, terwijl in het Feyenoord Museum stil werd gestaan bij bijzondere momenten en succesrijke periodes uit de geschiedenis van de club.



Feyenoord ontvangt de schooljeugd uit de aan De Kuip grenzende wijken in het kader van Scoren op Zuid. De komende maanden zullen ook de andere Schoolsportverenigingen een middag doorbrengen in het stadion.



Scoren op Zuid is een samenwerking tussen Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente Feijenoord, waarbij Feyenoord zich inzet voor de jeugd in de omringende wijken. Hierbij focust de Rotterdamse club op twee thema’s: sport en educatie. Namens Feyenoord zijn Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Karim El Ahmadi als ambassadeur aan Scoren op Zuid verbonden.