Onder 19 blijft meedoen om titel na zege op PSV

Feyenoord onder 19 heeft het zaterdagmiddag in Eindhoven met succes opgenomen tegen PSV A1. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won met 1-2 en verkleinde de achterstand op de ranglijst op de koploper uit Brabant, met een wedstrijd minder gespeeld, tot vier punten. Onder 18 was met 1-8 veel te sterk voor Excelsior Maassluis A1. Onder 17 ging op bezoek bij ADO Den Haag B1 en speelde met 2-2 gelijk. Onder 16 won knap van FC Utrecht B1, met 1-2. Voor onder 15 leverde het duel met Spartaan’20 C1 een 1-1 gelijkspel op en onder 14 verloor met 1-2 van VVV-Venlo C2. Het waren voor alle teams de laatste duels voor de winterstop.
ONDER 19 WINT TOPPER VAN PSV A1 MET 1-2

Door een 1-2 zege op PSV A1 blijft Feyenoord onder 19 volop meedoen om het kampioenschap in de eredivisie voor A-junioren. Door de overwinning in Eindhoven bedraagt de achterstand op koploper PSV vier punten, terwijl O/19 een duel minder speelde. Shabir Isoufi en Luc Castaignos waren de doelpuntenmakers op de Herdgang.

‘Ik vond het spel de eerste helft gelijk opgaan’, vertelde trainer Jean-Paul van Gastel na afloop. ‘We waren wat slordig en daardoor had PSV een licht veldoverwicht. Na de rust was dat slordige er bij ons uit en hebben we PSV in een hoog tempo bij vlagen weggespeeld. Dit is een belangrijke overwinning want we doen bovenin nu nog helemaal mee.’

In de gelijkopgaande eerste helft kwam de thuisploeg na 25 minuten op voorsprong. O/19 leed ongelukkig balverlies en zag PSV optimaal profiteren. Ondanks het slordige spel kregen ook de Rotterdammers goede kansen, maar voor de pauze werd niet meer gescoord op De Herdgang.

Het spel van Feyenoord was na de rust ontdaan van de slordigheden en dat zorgde ervoor dat O/19 een stuk beter voor de dag kwam. PSV kon het tempo van de ploeg van Van Gastel niet bijhouden en had na 65 minuten geen antwoord op een goede aanval van de Rotterdammers.

Een voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal door Pule Khwela teruggekopt en kon door Isoufi worden binnen gewerkt: 1-1. Daarna kreeg Feyenoord meer mogelijkheden, maar pas na het inbrengen van Andréa Fileccia kon O/19 het duel definitief beslissen.

Fileccia kwam achter spits Castaignos te spelen en vervulde die taak met verve. Met de aanvaller kwam meer scherpte en gevaar in de ploeg. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist Fileccia tien minuten voor tijd met een assist bij de 1-2 betrokken was. Een goede bal op Castaignos, die de bal in het strafschopgebied kreeg aangespeeld en beheerst afmaakte, was de bekroning op zijn goede invalbeurt.

PSV A1 – Feyenoord O/19 1-2

25’ 0-1
65’ 1-1 Isoufi
81’ 1-2 Fileccia

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Martins Indi, Van Huijgevoort (89’ Rashid), Erkelens, Eekman; Clasie, Khwela, Isoufi; Cabral (90’ N. Velder), Castaignos en Lagouireh (75’ Fileccia).

ONDER 18 VEEL TE STERK VOOR EXCELSIOR MAASSLUIS A1

Op bezoek bij Excelsior Maassluis A1 heeft Feyenoord onder 18 eindelijk weer eens weten te winnen. De laatste zege van de ploeg van trainer Jan Gösgens dateerde alweer van 12 september, toen Excelsior Maassluis ook de tegenstander was. Dit keer liet O/18 met een 1-8 zege geen spaan heel van de Maassluizenaren.

O/18 zette de thuisploeg vanaf het begin zo veel mogelijk onder druk. Het spel van Excelsior Maassluis werd daardoor flink ontregeld, waardoor Feyenoord geen moment in de problemen kwam. Er viel gedurende de hele wedstrijd, op het doelpunt na, geen serieuze kans voor Excelsior te noteren.

De Rotterdammers kregen daarentegen genoeg kansen. Massaro Latuheru mocht de score openen, toen de doelman een schot van Anthony Velder niet onder controle kreeg. Tim Schoonheijm schoot vervolgens met zijn linkervoet de 0-2 binnen. Feyenoord liet zich door de 1-2 niet van de wijs brengen en ging rustig door met scoren.

Na een mooie aanval over vele schijven was het Jerry Scholman die de marge weer op twee doelpunten bracht. Met de tweede treffer van Tim Schoonheijm werd de ruststand op 1-4 bepaald.

De honger van O/18 was met vier treffers nog niet gestild. Kevin Wijmer torende na een hoekschop boven de defensie van Excelsior uit en kopte binnen, om even later, opnieuw uit een hoekschop, ook zijn tweede treffer te maken, nu met de voet.

Anthony Velder en Kevin Angel Qurijo maakten de laatste twee treffers. Gösgens was uitermate content met de overwinning. ‘Eindelijk weer eens winnen. Dat geeft een heel goed gevoel. We hebben vandaag aangetoond dat we zijn gegroeid. Heerlijk om met een 1-8 overwinning de winterstop in te gaan.’

Excelsior Maassluis A1 – Feyenoord O/18 1-8

0-1 Latuheru 1-5 Wijmer
0-2 Schoonheijm 1-6 Wijmer
1-2 1-7 Velder
1-3 Scholman 1-8 Angel Qurijo
1-4 Schoonheijm

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten; Van Oosten, Smith, Kruithof, Wijmer; Bouwmeester, Velder, Scholman (65’ Ebecilio); Schoonheijm (65’ Berkvens), Rienstra en Latuheru (60’ Angel Qurijo).

ONNODIG PUNTVERLIES ONDER 17 IN MATIG DUEL BIJ ADO

Op bezoek bij ADO Den Haag B1 is Feyenoord O/17 zaterdag tegen onnodig puntenverlies opgelopen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde in een sobere wedstrijd met 2-2 gelijk. Elvis Manu was voor beide Rotterdamse treffers verantwoordelijk.

‘Het was van onze kant matig vandaag’, vertelde Adriaanse na afloop. ‘Maar toch hebben we goede kansen gecreëerd en waren we met name in het eerste half uur sterker. Als je dan zelf de kansen niet afmaakt, weet je dat je kunt wachten op een doelpunt aan de andere kant.’

Helaas voor O/17 ging die voetbalwijsheid ook in Den Haag op. Bij een hoekschop van de thuisploeg na ruim een half uur spelen, stond de Feyenoord-defensie niet goed opgesteld, waardoor de bal ongehinderd kon worden binnen gelopen. Daarvoor had O/17 met een bal op de lat en een om onduidelijke redenen afgekeurde goal twee keer pech gehad.

Vier minuten na de pauze stelde Feyenoord orde op zaken. Matthew Steenvoorden verstuurde een goede diepe pass, die door Manu tot treffer werd gepromoveerd. De gelijke stand hield slechts vijf minuten stand. Doelman Boy de Jong kon een afstandsschot van ADO nog keren, maar uit de rebound was het wel raak: 2-1.

Vincent Janssen was uit een lage voorzet dichtbij een tweede treffer voor O/17, maar de spits schoot de bal naast het doel van de Haagse keeper. In de slotfase hielp Manu vanaf de strafschopstip, na een overtreding op Daan Blij, de Rotterdammers toch langszij.

ADO Den Haag B1 – Feyenoord O/17 2-2

32’ 1-0
44’ 1-1 Manu
49’ 2-1
72’ 2-2 Manu

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Van der Velden (63’ J. Steenvoorden), Kongolo, Y. van Deelen; M. Steenvoorden, Van der Laan (41’ El Harouchi), Balrak; Agatowski, Janssen (63’ Blij) en Manu.

ONDER 16 VERSLAAT HOOGVLIEGER FC UTRECHT B1

Na een uitmuntende start en een wedstrijd waarin Feyenoord onder 16 knokte voor wat het waard was, heeft de ploeg van trainer Gaston Taument de nummer twee van de ranglijst, FC Utrecht B1, een 1-2 nederlaag toegebracht. Treffers van Diego Staas en Remco van Wingerden waren Utrecht te machtig.

O/16 begon uitstekend aan het duel in Utrecht. Er stonden twee minuten op de klok toen na een mooie aanval over rechts Kevin Gómez Nieto voorgaf en Staas de bal hard binnen kopte.

Utrecht was nauwelijks van de schrik bekomen toen Feyenoord weer toesloeg. Gómez Nieto legde een vrije trap vanaf de rechterkant op het hoofd van Van Wingerden, die met de tweede Rotterdamse kopgoal voor een marge van twee doelpunten zorgde.

In de jacht op de aansluiting zette FC Utrecht, dat veel risico’s nam, de bezoekers stevig onder druk. Feyenoord bleef moedig partij bieden, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg tien minuten voor tijd tot 1-2 terugkwam.

Het was aan doelman Michel Franken te danken dat O/16 met drie punten huiswaarts kon keren. De keeper verhinderde drie keer een treffer na enorme kansen voor de Domstedelingen in de slotfase.

‘Natuurlijk is het na zo’n begin lekker voetballen’, reageerde Taument op de zege. ‘We hebben het heel zwaar gehad, maar we zijn blijven knokken. Het is goed om te zien dat we het een team uit de top van de competitie zo moeilijk kunnen maken.’

FC Utrecht B1 – Feyenoord O/16 1-2

2’ 0-1 Staas
10’ 0-2 Van Wingerden
69’ 1-2

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Gómez Nieto (75’ Maatsen), Blokland, Rekik, Woudenberg; Dercks (65’ Trindade de Vilhena), Thong, Staas; Boëtius (70’ Stout), Achahbar en Van Wingerden (55’ Breimer).

ONDER 15 DEELT PUNTEN MET SPARTAAN’20 C1

Feyenoord onder 15 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd te winnen van Spartaan’ 20 C1. De hekkensluiter bood O/15 met veel strijd goed partij en vocht zich naar een 1-1 gelijkspel. Nathan Ake bezorgde Feyenoord, na een 0-1 achterstand, een punt.

Trainer Jeffrey Oost zag zijn team een moeizame wedstrijd spelen. ‘Het veld was heel slecht en dat kwam ons spel niet ten goede’, zei de coach. ‘Wij moeten het toch van het voetbal hebben. Spartaan’20 wilde knokken en dat ging ze vandaag goed af. Niet dat wij niet hebben geknokt, maar Spartaan was net iets feller.’

De bezoekers kwamen na een klein kwartier spelen op voorsprong. Een hoekschop van O/15 werd afgeslagen en uit de counter bleek Spartaan’20 trefzeker: 0-1. De strijd speelde zich vooral af op het middenveld, waar door beide ploegen meer hard werd gewerkt dan gevoetbald.

Tot de pauze werd O/15, waarbij door blessures Jop Knoester en Robbert de Vos uit O/14 hun opwachting in de basis maakten, nauwelijks gevaarlijk. Vijftien minuten na rust lukte dat wel. Jurensley Dorand zette de bal voor op Jesse Driebergen, die na een scrimmage met zijn schouder de bal bij Ake bezorgde en de middenvelder in staat stelde de gelijkmaker van dichtbij in te schieten.

Feyenoord kwam in het vervolg van de wedstrijd nog maar weinig voor het doel van Spartaan’20. De gasten waren voornamelijk uit counters nog wel enkele keren gevaarlijk, maar de 1-1 bleef als goede afspiegeling van de verhoudingen terecht op het bord staan.

Feyenoord O/15 – Spartaan’20 C1 1-1

13’ 0-1
50’ 1-1 Ake

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Dekker (45’ Ulusoy), Korporaal (45’ Lopes Cabral), Knoester, Dorand; De Vos, Ake, Driebergen; Medar (45’ Klooster), Afifi en Agata.

ONDER 14 LIJDT NEDERLAAG ZONDER GEVOLGEN

Feyenoord onder 14 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen VVV-Venlo C2. O/14 was de betere ploeg, maar kreeg van de Venlonaren een lesje in effectiviteit. Voor de ranglijst heeft de nederlaag weinig gevolgen. O/14 was al geplaatst voor de finalepoule waarin het na de winterstop weer op nul begint.

Het voetbal van de ploeg uit Rotterdam zag er naar behoren uit en leidde ook tot de nodige grote kansen. Zoals vaker dit seizoen had O/14 echter moeite die mogelijkheden in doelpunten om te zetten. Tot aan de rust domineerde Feyenoord de wedstrijd, maar gescoord werd er niet.

Binnen tien minuten na de rust stond het duel op Varkenoord volledig op zijn kop. Na zes minuten kwam O/14 op voorsprong. Djazz Manusama raakte de paal en Sem van der Pijl was alert genoeg om de bal goed binnen te schieten. Terwijl de Rotterdammers nog in de feeststemming waren, verdween de bal nog in dezelfde minuut aan de andere kant in het doel van Feyenoord.

Twee minuten later kwam VVV-Venlo via de tweede kans van de wedstrijd zelfs op 1-2. O/14 had veel mensen op de helft van de bezoekers toen balverlies werd geleden en na een lange bal was de spits van de Limburgers er razendsnel bij om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Feyenoord zette daarna nog wel aan, maar speelde te gehaast om de gelijkmaker te kunnen realiseren.

‘We hebben vandaag de deksel op de neus gekregen’, beschouwde trainer Rob Kurvers het duel na. ‘Het is dit seizoen een veel voorkomend probleem dat we de vele kansen niet omzetten in goals. Dit is een goede les voor de jongens.’

Feyenoord O/14 – VVV-Venlo C2 1-2

56’ 1-0 Van der Pijl