Spektakel blijft bewaard tot blessuretijd bij beloften

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond op Woudestein met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong ADO Den Haag. Beide doelpunten bleven bewaard tot diep in blessuretijd van de tweede helft. Na negentig matige minuten voetbal zorgden doelpunten van achtereenvolgens Santy Hulst en Luigi Bruins voor de eindstand. Karim El Ahmadi en Andwélé Slory speelden beiden de hele wedstrijd. De twee zaten afgelopen zaterdag al op de bank bij het eerste tegen sc Heerenveen, nadat zij terug waren gekeerd na een blessure, maar toen kwam het niet tot een invalbeurt.
In de ijzige kou en op een kiezelhard veld, beleefde Jong Feyenoord/Excelsior een moeizame eerste helft. De Rotterdammers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar verzuimden om voor al te veel gevaar te zorgen voor het doel van keeper Gino Coutinho.

De ploeg van trainer André Hoekstra kwam tot de rust niet veel verder dan verschillende pogingen van afstand. Zo zag Luis Pedro vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft een schot vanaf de rand van het strafschopgebied gestopt worden, terwijl Jerson Anes Ribeiro in de openingsfase naast het doel mikte.

Jong ADO Den Haag gokte op de counter en dat pakte een aantal keren prima uit. Het leverde na een halfuur spelen de grootste kans van de eerste helft op voor de bezoekers, toen Jens Toornstra de diepte in werd gestuurd. De middenvelder ging alleen op Erwin Mulder af en passeerde hem, maar was te ver uitgeweken om nog tot een goed schot te komen.

Tien minuten later was Toornstra wederom dichtbij een treffer, toen hij Kaj Ramsteijn voorbij liep in het strafschopgebied en uiteindelijk over de lat schoot. Tegen die tijd had Raily Ignacio al vallend een schotje van dichtbij op het lichaam van Mulder zien eindigen.

De tweede helft lag de amusementswaarde niet veel hoger dan voor rust. Een goed gevulde hoofdtribune op Woudestein zag de twee ploegen vooral worstelen met zichzelf, waardoor het aantal goede kansen tot een minimum bleef beperkt.

Jong Feyenoord/Excelsior, dat iets feller uit de kleedkamer was gekomen dan dat het er een kwartier eerder in was gegaan, maakte desondanks de meeste aanspraak op de openingstreffer. Zo was Luigi Bruins kort na rust dichtbij, toen hij net een teen te kort kwam bij een voorzet van Andwélé Slory.

Twintig minuten voor tijd leek Ribeiro de verlossende treffer op zijn schoen te hebben, maar de aanvoerder schoot een afvallende bal kiezelhard op de paal. Daarmee was de grootste kans op een voorsprong voor de Rotterdammers verkeken en leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Uiteindelijk eindige het duel inderdaad in een remise, zij het dat er in de slotminuut nog twee doelpunten vielen. ADO-aanvaller Santy Hulst leek zijn ploeg in blessuretijd naar de zege te schieten, toen hij met een diagonaal schot doelman Mulder passeerde, maar Jong Feyenoord/Excelsior maakte op de valreep nog gelijk.

Bij de allerlaatste aanval van de Rotterdammers wist de sterk spelende Karim El Ahmadi zijn ploeggenoot Bruins te bereiken, die vanaf een paar meter voor het doel de verdiende gelijkmaker binnen schoot.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag 1-1