Feyenoord – Willem II in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Willem II, eindstand: 1-0.
De Telegraaf:
Koel naar resultaat
Feyenoord vergat na de openingstreffer het overwicht te vertalen in doelpunten. Onder meer Cissé, Denny Landzaat en Tomasson wisten goede kansen niet te benutten. Na een goede eerste helft was het spelniveau van Feyenoord na rust minder. Echt spannend werd het desondanks niet. Pas vlak voor tijd kreeg Frank Demouge een aardige kans.

ANP:
Feyenoord is te lief voor Willem II
Het was niettemin de vierde zege op rij in de eredivisie voor Feyenoord, dat stevig op de vierde plaats staat. Voor de Tilburgse laagvlieger was het alweer de vierde opeenvolgende nederlaag. Roy Makaay fungeerde tegen Willem II als centrumspits. De 34-jarige routinier vervult in zijn laatste contractjaar bij Feyenoord een wonderlijke rol. Aanvankelijk was hij eerste keus, maar na de eerste twee competitiewedstrijden dirigeerde Been hem zonder pardon naar de bank. Volgens de coach verrichtte Makaay te weinig loopacties, zowel met als zonder bal.

Willem-II.nl:
Willem II verliest met kleinst mogelijke verschil
De eerste initiatieven waren voor de thuisclub waarbij een prominente rol was weggelegd voor aanvoeder Giovanni van Bronckhorst. In de eerste fase van de wedstrijd was hij steeds bij alle aanvallen betrokken en bovendien nam hij alle vijf de corners in de eerste helft. Al was de eerste kleine kans na zes minuten voor Willem II, Swinkels verzuimde een goed genomen corner in te koppen, toch nam de thuisclub via een snelle counter de leiding. Sekou Cisse werd de diepte ingestuurd en stelde de uitstekende keepende Mäenpää voor een voldongen feit: 1-0.

Sp!ts:
Feyenoord twee keer zo goed
Er hing zaterdagavond tijdens het duel met Willem II een spandoek met daarop de stoere hoofden van Ron Vlaar en André Bahia en de tekst ‘Hier Waken Wij’. En hoe. Vorig jaar incasseerde Feyenoord maar liefst 28 treffers in de eerste seizoenshelft. Nu zijn dat er 15. Niemand had gedacht dat Vlaar  na twee jaar blessureleed zó sterk zou terugkeren. Hij wordt nu zelfs al in verband gebracht met het Nederlands elftal.

GPD-bladen:
Cissé model wisselvallig Feyenoord
FC Twente (38 goals), PSV (43) en Ajax (53) halen een gemiddelde van boven de twee treffers per wedstrijd. Feyenoord staat na achttien duels op dertig goals en blijft dus onder dat gemiddelde. Jon Dahl Tomasson is met zeven doelpunten topscorer, maar Cissé (drie goals), Roy Makaay (twee) en Georginio Wijnaldum (één) zijn dit seizoen verre van productief. Eén van de aanwijsbare redenen is dat Mario Been de samenstelling van zijn voorhoede veelvuldig heeft gewisseld. In defensief opzicht is dat níet het geval. De verdediging van Feyenoord staat vast en wordt alleen bij blessures of schorsingen aangepast.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Willem II en de reacties van Mario Been en Denny Landzaat.