Fanshop
Fanshop

Supporter uit Spanje arriveert op tijd in De Kuip

Als William Schmidt dinsdagavond plaats neemt op Vak TT in De Kuip voor de bekerwedstrijd tegen AZ, heeft hij een hele onderneming achter de rug. De supporter die woonachtig is in het Spaanse Salou en voor elke thuiswedstrijd overkomt naar Rotterdam, vertrok dinsdagochtend vanaf het vliegveld van Barcelona naar Eindhoven. ‘Ik wist toen nog niet eens zeker of de wedstrijd door zou gaan, maar ik ga liever voor niks dan dat ik een wedstrijd moet missen’, zegt Schmidt.
Schmidt stapte dinsdag om half vijf ‘s middags bij zijn ouders binnen, die in de buurt van Rotterdam wonen. Pas op dat moment hoorde hij dat de wedstrijd definitief door zou gaan. Tegen die tijd had hij er al een hele reis opzitten.

‘Vanochtend om half negen ben ik van huis vertrokken’, vertelt hij. ‘Net zoals hier lag er in Barcelona veel sneeuw, dus daardoor had het vliegtuig een uur vertraging. Bovendien was het een chaos op de weg, dus het was een drama om op het vliegveld te komen.’

Eindelijk aangekomen op vliegveld Eindhoven, was daar juist een bommelding. ‘Daardoor moesten we twee uur in het vliegtuig wachten. Toen ik naar buiten keek en het slechte weer zag, was ik ervan overtuigd dat de wedstrijd niet door zou gaan. Daarbij dacht ik dat als het wel door zou gaan, we de wedstrijd zouden missen door die bommelding.’

Drie uur later dan gepland kwam Schmidt uiteindelijk aan in Rotterdam, waar hij te horen kreeg dat hij in ieder geval niet voor niets was gekomen. Uiteindelijk hoopt hij per trein het stadion te bereiken. ‘Al lijkt het erop dat die ook niet rijdt’, zei hij kort voor vertrek.

Woensdag reist Schmidt weer terug naar Salou.