Feyenoord boekt eenvoudige zege in winters Hierden: 0-7

Feyenoord heeft woensdagmiddag in een winters Hierden met 0-7 van de plaatselijke zaterdagtweedeklasser gewonnen. Namens de Rotterdammers zorgden Luc Castaignos (3), Stefan Babovic, Roy Makaay, Luigi Bruins en Diego Biseswar voor de treffers. Op een met besneeuwde weilanden omgeven hoofdveld werd het urenlang sneeuwscheppen door tientallen vrijwilligers beloond, want enkele van de Rotterdamse doelpunten waren bijzonder fraai.
Vanwege het wegvallen van Kelvin Leerdam en het al langer uit de roulatie zijn van Dani Fernández testte trainer Mario Been Excelsior-speler Sigourney Bandjar op de rechtsbackpositie. De uit de jeugdopleiding van Feyenoord afkomstige verdediger speelde heel de wedstrijd.

De Rotterdammers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Stefan Babovic, die de bal vanaf ruim twintig meter over Hierden-doelman Arjan van Ark schoot. Een klein kwartier later verdubbelde Roy Makaay met een hard schot van dichtbij de score, nadat Jon Dahl Tomasson een diepe bal van Babovic met zijn hoofd panklaar had gelegd.

Been stuurde in de tweede helft een vrijwel compleet ander elftal het veld in, maar invloed op het wedstrijdbeeld had dat niet. Het bleef net als voor de rust eenrichtingsverkeer naar het doel van Hierden. Invaller Luigi Bruins kopte al snel de 0-3 binnen, waarna Luc Castaignos met een geplaatste uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied de vierde Feyenoord-treffer liet aantekenen.

De kansen bleven komen voor Feyenoord en het was Diego Biseswar die een kleine twintig minuten voor tijd na een dribbel de 0-5 tegen de touwen schoot. Castaignos kreeg een paar minuten later op zes meter van de doellijn de bal voor zijn voeten en twijfelde geen moment: 0-6.

De jonge aanvaller kende een prima middag in de vrieskou en toonde zich uiterst productief, want ook Feyenoords zevende doelpunt kwam van zijn voet.

vv Hierden – Feyenoord 0-7

0-1 26’ Babovic
0-2 38’ Makaay
0-3 50’ Bruins
0-4 56’ Castaignos
0-5 72’ Biseswar
0-6 74’ Castaignos
0-7 80’ Castaignos

Opstelling Feyenoord: Van Dijk (46’ Mulder); Bandjar, Vlaar (46’ Ignjatovic), Hofland, Bahia (46’ Schenkeveld); Landzaat (46’ El Ahmadi), Tomasson (46’ Bruins), Babovic (59’ Fer); Slory (46’ Wijnaldum), Makaay (46’ Castaignos) en Cissé (46’ Biseswar).