Feyenoord O/19 sterker dan eerste elftal Hoekse Boys

Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van Hoekse Boys uit Hoek van Holland met 2-5 gewonnen. Door het winterweer van de afgelopen weken was spelen op Varkenoord niet mogelijk, maar amateurvereniging VDL bracht uitkomst voor de Rotterdamse jeugdopleiding. De gastvrije Maassluize club stelde haar complex beschikbaar, waardoor zowel Feyenoord O/18 als O/17 en O/16 in actie konden komen. Feyenoord onder achttien nam het op tegen VDL O/23 en won met 0-8, terwijl O/17 en O/16 het opnamen tegen hun leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Waar Feyenoord O/17 doelpuntloos gelijkspeelde, was O/16 met 5-1 te sterk voor de Hagenaars. De wedstrijd van Feyenoord onder 15 tegen AZ werd afgelast.
ONDER 19 NEEMT IN SLOTFASE AFSTAND VAN HOEKSE BOYS

Feyenoord onder 19 heeft een oefenduel met het eerste elftal van Hoekse Boys zaterdag met 2-5 gewonnen. In Hoek van Holland beschikte het team van trainer Jean-Paul van Gastel over de langste adem en liep het in het laatste kwartier uit. Shabir Isoufi scoorde tweemaal.

‘We hebben de afgelopen weken nog weinig goed kunnen trainen en dat zie je af aan het spel’, reageerde Van Gastel op de oefenzege. ‘Het was af en toe wat onwennig, maar dit soort wedstrijden zijn bij uitstek geschikt om het systeem en het veldspel te verbeteren. De tweede helft was al een stuk beter.’

De Rotterdammers begonnen voortvarend aan de wedstrijd met een snelle treffer van Isoufi. Daarna werd het spel van O/19 minder. In balbezit had Feyenoord moeite met het maken van de juiste keuzes. Voor de pauze kwam de thuisploeg terug tot 1-1.

In de tweede helft kwam Feyenoord via Andréa Fileccia wederom op voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Nygel Velder was het een minuut later alweer gelijk. Daarna bleef O/19 geconcentreerd voetballen en speelde het Hoekse Boys stuk. In het laatste kwartier droegen Isoufi, Anouar Boukhari en Nick Erkelens met een treffer bij aan de zege.

Volgende week zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd voor O/19 op het programma, thuis tegen FC Twente A1.

Hoekse Boys – Feyenoord O/19 2-5

5’ 0-1 Isoufi
35’ 1-1
63’ 1-2 Fileccia
64’ 2-2 N. Velder (e.d.)
77’ 2-3 Isoufi
82’ 2-4 Boukhari
84’ 2-5 Erkelens

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; N. Velder, Van Huijgevoort, Khwela (60’ Boukhari), Eekman; Clasie, Van Haaren (46’ Erkelens), Isoufi; Cabral, Fileccia en Lagouireh.

FEYENOORD O/18 VERSLAAT VDL ONDER 23 MET 0-8

Feyenoord onder 18 heeft op bezoek bij VDL onder 23 een klinkende 0-8 overwinning geboekt. Het team van trainer Jan Gösgens had door het winterse weer nog geen wedstrijd kunnen spelen in 2010 en Gösgens was dan ook erg blij met de mogelijkheid om bij VDL in actie te kunnen komen. De club uit Maassluis kreeg van de Rotterdamse begeleiding een grote pluim voor de gastvrijheid.

O/18 had weinig moeite met VDL O/23, dat met negen spelers van het eerste elftal aantrad. De Rotterdammers, die de eerste competitiehelft met een goed gevoel afsloten na een 1-8 zege op Excelsior Maassluis A1, startte de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met hetzelfde spelsysteem. Dat pakte in deze eerste oefenwedstrijd goed uit.

Tim Schoonheijm en Daan Rienstra scoorden beiden twee keer voor O/18. Osama Rashid, Anthony Velder, Jerry Scholman en Ryan Bouwmeester tekenden voor de overige treffers. Feyenoord speelde ver van het eigen doel en zette VDL constant onder druk, een tactiek die zaterdagmiddag loonde voor de ploeg van Gösgens.

‘Ik ben dan ook tevreden over ons spel’, reageerde de oefenmeester. ‘Maar het allerbelangrijkste was dat we weer een wedstrijd konden spelen. Ik wil dan ook alle complimenten aan VDL maken. We zijn hier fantastisch ontvangen.’

Volgende week start O/18 de tweede competitiehelft met de wedstrijd tegen FC Den Bosch A1.

VDL O/23 – Feyenoord O/18 0-8

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Smith, Kruithof; Wijmer, Bouwmeester (46’ Scholman), A. Velder (46’ Angel Qurijo), Rashid; Schoonheijm, Rienstra en Berkvens.

FEYENOORD ONDER 17 EN ADO B1 GELIJK IN OEFENDUEL

Door de winterse weersomstandigheden kon Feyenoord onder 17 zaterdag pas voor het eerst sinds de winterstop in actie komen. Op het kunstgras van VDL uit Maassluis was ADO Den Haag B1 de opponent. Het duel eindigde onbeslist in 0-0.

Aan die uitslag hechtte trainer Cor Adriaanse echter geen enkele waarde. ‘Het gaat erom dat we weer lekker bezig zijn geweest. Het was onze eerste wedstrijd, dan doet de uitslag er niet toe. Ik ben blij dat we weer hebben kunnen voetballen.’

Het duel met de Hagenaars diende voor O/17 als voorbereiding op de hervatting van de competitie, volgende week tegen Willem II/RKC B1. Aan het spel van de Rotterdammers was te zien dat het oefenduel niet ongelegen kwam. Bij vlagen oogde de formatie van Adriaanse wat onwennig.

In de slotfase kreeg O/17 twee goede kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten: twee keer kwam een Feyenoorder oog in oog met de doelman van ADO te staan, maar gescoord werd er niet. Adriaanse complimenteerde tot besluit arbiter Martens, die volgens de oefenmeester een prima wedstrijd floot. ‘Dat mag ook wel eens worden gezegd.’

Feyenoord O/17 – ADO Den Haag B1 0-0

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong (41’ Spanjaart); J. Steenvoorden, Rutten, Kongolo, J. van Deelen (41’ Y .van Deelen); M. Steenvoorden, Blij (41’ Rekik), Cornelissens (41’ Van der Velden); Janssen, Balrak en Manu.

OEFENZEGE ONDER 16 OP LEEFTIJDSGENOTEN ADO DEN HAAG

Via een onberispelijke eerste helft heeft Feyenoord onder 16 zich zaterdag verzekerd van een zege op ADO Den Haag B2. In het eerste bedrijf van het oefenduel maakten de Rotterdammers vijf doelpunten en dat was meer dan genoeg voor de winst. In de tweede helft nam O/16 wat gas terug en kwam het niet meer tot scoren. ADO wel, en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-1.

Ondanks wat slordigheidjes in de eerste helft bouwde Feyenoord met goed voetbal aan een voorsprong. Na twintig minuten mocht Jean-Paul Boëtius de score openen. Hij gaf daarmee het startschot voor een doelpuntrijk tweede deel van de eerste helft.

Anass Achahbar en Gwaeron Stout zorgden binnen tien minuten voor de tweede en derde Rotterdamse treffer. Voor rust tilden Kyle Ebecilio en opnieuw Achahbar de score naar 5-0.

In de rust wisselde trainer Gaston Taument acht spelers. Daarmee sloop enige onwennigheid in de ploeg. Gevaar stichtte O/16 nog wel, maar scoren deed het niet meer. ADO Den Haag wel, tien minuten voor het einde tekenden de Hagenaars voor de eretreffer.

‘Het is logisch dat het in de tweede helft wat minder liep. De jongens hebben toch vier weken niets gedaan’, verklaarde Taument de iets mindere tweede helft. ‘Het is goed dat iedereen aan spelen toe is gekomen. Ondanks het feit dat we niet optimaal hebben kunnen trainen zag het er vandaag heel aardig uit.’

Onder 16 hervat komend weekend de competitie tegen RBC Roosendaal B1.

Feyenoord O/16 – ADO Den Haag B2 5-1

20’ 1-0 Boëtius
28’ 2-0 Achahbar
30’ 3-0 Stout
33’ 4-0 Ebecilio
37’ 5-0 Achahbar
71’ 5-1

Opstelling Feyenoord O/16: Snoek (41’ Franken); Van Beek (60’ Maatsen), Maatsen (41’ Knoester), Blokland (60’ Ebecilio), Woudenberg; Stout (41’ Staas), Thong (41’ Breimer), Ebecilio (41’ Dercks); Gómez Nieto (41’ Van Wingerden), Achahbar (41’ Trindade de Vilhena) en Boëtius (41’ Sleegers).

RUIME ZEGE ONDER 14 OP BEZOEK BIJ LAAKKWARTIER C1

Feyenoord onder 14 heeft zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met 0-7 gewonnen van Laakkwartier C1. Op bezoek bij de Haagse club liet het team van trainer Rob Kurvers met name in de tweede helft goed voetbal zien.

‘De belangrijkste opdracht voor deze wedstrijd was om het ritme weer te vinden’, vertelde Kurvers na afloop. ‘Ik heb een leuke wedstrijd gezien. Het was voor de jongens wel even zoeken naar de juiste organisatie, dat heeft tijd nodig. Vandaar ook het verschil tussen de eerste en de tweede helft.’

In de eerste helft leverde O/14 veel arbeid maar waren de Rotterdammers nog wel zoekende. Desondanks liep Feyenoord uit naar een 0-2 voorsprong. Antonie Schoenmaker opende de score en Robbert de Vos verdubbelde de marge voor de bezoekers.

Na de pauze vonden de Rotterdammers elkaar al een stuk beter. Djazz Manusama en Ackeo Liefden brachten O/14 binnen het uur op een comfortabele 0-5 voorsprong. In de slotfase bepaalden Schoenmaker en Manusama met hun tweede treffers de eindstand op 0-7. O/14 hervat de competitie volgende week met een bezoek aan NAC Breda C2.

Laakkwartier C1 – Feyenoord O/14 0-7

26’ 0-1 Schoenmaker
30’ 0-2 De Vos
50’ 0-3 Manusama
51’ 0-4 Liefden
55’ 0-5 Liefden
64’ 0-6 Schoenmaker
70’ 0-7 Manusama

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden (35’ Van der Hoek); Ulusoy, Knoester, Yalamoglu, El Baad (35’ Van der Pijl); Eren, Klooster (35’ Lenzini), Luiza Lubanzadio; Schoenmaker, De Vos (35’ Manusama) en Liefden.