Vlaar: ‘Over twee weken weten we waar we staan’

Het had er zondag in de wedstrijd tegen VVV-Venlo tot vijf minuten voor tijd alle schijn van dat Feyenoord voor de twaalfde keer deze competitie ‘de nul’ zou houden en daarmee de drie punten over de streep zou trekken. Toch kregen de Rotterdammers in de slotfase het deksel op de neus, waardoor ze genoegen moesten nemen met een gelijkspel. ‘Het mag niet gebeuren dat we zo’n doelpunt nog tegen krijgen, we stonden toen niet goed’, zei Ron Vlaar achteraf. ‘Je moet bij 0-1 de zege over de streep trekken.’
Vlaar sprak na afloop van de wedstrijd in Venlo van een lastige middag. De verdediger vond met name de beginfase van Feyenoord niet goed genoeg. ‘Naarmate de wedstrijd vorderde gingen we iets beter spelen. In de rust hebben we afgesproken dat we er een schepje bovenop zouden gooien. We maakten daarna een goede goal, maar gaven de zege uiteindelijk toch nog weg. Daardoor overheerst nu de kater.’

Feyenoord kan die kater aanstaande woensdag al wegspoelen, als in Eindhoven de bekerwedstrijd tegen PSV op het programma staat. Vier dagen later wacht de klassieker tegen Ajax in De Kuip. ‘Ik ben benieuwd hoe we er over twee weken voor staan’, zei Vlaar. ‘We hebben een jonge groep, die nu twee belangrijke wedstrijden in een week moet spelen. Er wachten twee moeilijke tegenstanders, dus als die wedstrijden achter de rug zijn weten we met welke doelstelling we de rest van het seizoen in kunnen gaan.’

Vlaar had tot slot evenals trainer Mario Been mooie woorden over voor Stefan de Vrij. Been vertelde al dat hij heel tevreden was over het optreden van de jonge verdediger, Vlaar deed daar nog een schepje bovenop. ‘Stefan was de beste man aan onze kant’, stelde de verdediger. ‘Hij heeft het heel goed gedaan.’

Doelman Rob van Dijk onderschreef de woorden van Vlaar. ‘Stefan heeft zijn taken goed uitgevoerd. Hij moest in eerste instantie zijn directe tegenstander uitschakelen en dat heeft hij uitstekend gedaan.’