Fanshop
Fanshop

Geen verkoop voor RKC Waalwijk - Feyenoord

Feyenoord brengt geen kaarten in de verkoop voor de wedstrijd RKC Waalwijk – Feyenoord op donderdag 4 februari aanstaande. De club heeft hiertoe besloten na een ‘stemming’ onder 1.600 Diamond- en Goldcardhouders. Tot en met zondagavond 23.59 uur konden deze uitkaarthouders een fictieve reservering maken voor de wedstrijd. Slechts 235 supporters maakten van deze gelegenheid gebruik. Feyenoord had bepaald dat pas bij minimaal 300 reserveringen zou worden overgegaan tot het in de verkoop brengen van deze wedstrijd. Dat aantal is dus niet gehaald.
Direct nadat bekend werd dat voor deze wedstrijd een verplichte buscombiregeling voor Feyenoord-supporters zou gelden tekende Feyenoord bezwaar aan bij de burgemeester van Waalwijk. De club kan zich niet vinden in de argumenten hiervoor. De Gemeente Waalwijk liet Feyenoord vervolgens weten niet op het ingenomen standpunt te willen terugkomen.

Feyenoord verkeerde vervolgens in dubio. Bij het niet organiseren van de verkoop van deze wedstrijd zou het een groep supporters, die de wedstrijd onder alle omstandigheden wil bezoeken, deze mogelijkheid niet bieden. Besloten werd onder de Diamond- (400) en Goldcardhouders (1.200) een stemming te houden. Zij waren tot en met zondag in de gelegenheid tegen een bedrag van € 0,01 een kaart te reserveren.

‘Van de 1600 mensen die een kaart konden reserveren, hebben slechts 235 mensen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt’, zegt algemeen directeur Eric Gudde. ‘Dit terwijl we uit ervaring weten dat onder normale omstandigheden alle 680 beschikbare kaarten in mum van tijd zouden zijn uitverkocht. Zo’n 85% van de meest trouwe aanhang van Feyenoord heeft dus een duidelijk signaal afgegeven, door niet in de tekenen om deze wedstrijd te bezoeken nu er sprake is van een verplichte buscombi.’

Gudde: ‘Feyenoord is geen tegenstander van verplicht combivervoer per bus voor supporters. Maar er dient dan wel voldoende grondslag voor te zijn. Onze supporters gedragen zich zeker bij nationale uitwedstrijden al jarenlang goed. Je zou dan verwachten dat bij uitwedstrijden versoepeling van het regime het gevolg is. Het tegenovergestelde blijkt waar. Steeds vaker worden we als club geconfronteerd met aanvullende maatregelen die de bewegingsvrijheid beperken van onze supporters. Goed gedrag is vanzelfsprekend en hoeft dus niet eens beloond te worden. Maar de ontwikkeling die nu gaande is baart ons zorgen. Verplicht supportersvervoer is een aanvullende veiligheidsmaatregel, die alleen zou moeten worden ingezet wanneer de absolute noodzaak daarvoor aanwezig is’.

Nu Feyenoord geen kaarten in de verkoop brengt voor de uitwedstrijd tegen RKC, doet de club een dringend beroep op haar supporters om niet te proberen via andere kanalen toch kaarten te bemachtigen.