Ruime oefenzege voor beloften tegen Heinenoord

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een ruime oefenzege geboekt op het eerste elftal van SV Heinenoord. Het elftal van trainer André Hoekstra was op het prima bespeelbare veld van de koploper van de 2e klasse D met 1-5 te sterk voor de thuisploeg. ‘Een prima overwinning’, concludeerde Hoekstra achteraf.
De Rotterdamse beloften hadden in Heinenoord al binnen een halfuur een ruime voorsprong te pakken. Terwijl de regen constant met bakken uit de hemel kwam vallen en er bovendien een straffe wind stond, opende Paul de Lange na krap twintig minuten spelen de score. Hij benutte de rebound, nadat Jordao Pattinama op de paal had geschoten.

Een minuut later verdubbelde Pattinama zelf de score, door uit een pass van Roy Weber binnen te schieten. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Mo Faouchi, die een assist van Jaap van Duijn tot doelpunt promoveerde.

De tweede helft bleef Jong Feyenoord/Excelsior ondanks drie wisselingen in het elftal geconcentreerd voetballen. Hoewel er tien minuten na rust nog wel een strafschop werd weggegeven, die werd benut door de thuisploeg, bouwden de Rotterdammers hun voorsprong langzaam uit.

Treffers van Hanne Hagary en invaller Marlon van Oranje in het laatste kwartier zorgden uiteindelijk voor de 1-5 eindstand. ‘Ondanks de omstandigheden was het voor ons een nuttige wedstrijd’, zei Hoekstra. ‘Ik ben blij dat we deze week in ieder geval nog een wedstrijd hebben gespeeld, nadat het duel met Jong Willem II afgelopen maandag werd afgelast.’

SV Heinenoord – Jong Feyenoord/Excelsior 1-5

19’ 0-1 De Lange
20’ 0-2 Pattinama
30’ 0-3 Faouchi
55’ 1-3 (strafschop)
75’ 1-4 Hagary
80’ 1-5 Van Oranje

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Weber, Risamasu, Ramsteijn, De Vries (46’ Calor); Been (46’ Benard), Hagary, Pattinama, Van Duijn (46’ Van Oranje); De Lange en Faouchi.