Feyenoorders schieten Excelsior naar winst

Excelsior heeft maandagavond op Woudestein een uitstekende overwinning geboekt. De Kralingers wonnen thuis met 4-1 van FC Volendam. Alle treffers werden verzorgd door spelers die door Feyenoord aan de eerstedivisionist zijn verhuurd. Norichio Nieveld zorgde in de eerste helft met een eigen doelpunt voor een 0-1 achterstand, maar maakte dit na de rust goed door de 2-1 binnen te tikken na een vrije trap van Luis Pedro. De aanvaller had even daarvoor al voor de gelijkmaker gezorgd en stond met een pass tijdens een counter ook aan de basis van de 3-1 van Kermit Erasmus. Pedro bekroonde zijn avond door ook nog eens het vierde doelpunt voor zijn rekening te nemen.
Pedro was niet eens als basisspeler aan het duel met de Volendammers begonnen. Trainer Alex Pastoor bracht de aanvaller pas na de rust in het veld. Nieveld en Erasmus verschenen wel aan de aftrap, net als Kamohelo Mokotjo, Michal Janota en Kevin Wattamaleo. Laatstgenoemde werd in de loop van de tweede helft vervangen door Sigourney Bandjar, de verdediger die tijdens de winterstop nog met Feyenoord mee was op trainingskamp in Turkije.