Beloften boeken ruime zege op Jong De Graafschap: 1-4

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een ruime overwinning op Jong De Graafschap geboekt. In Doetinchem zegevierde de ploeg van trainer André Hoekstra met 1-4. De Rotterdammers legden de basis voor de zege in het eerste kwartier, toen ze liefst drie keer scoorden. Achtereenvolgens Jordao Pattinama, Luigi Bruins en Jerson Ribeiro vonden het net, waarna Stefan Babovic diep in de tweede helft voor het vierde Rotterdamse doelpunt zorgde.
Bart Schenkeveld speelde voor het eerst dit seizoen mee bij Jong Feyenoord/Excelsior. De talentvolle verdediger is tijdens de winterstop overgeschreven van Feyenoord O/19 naar het beloftenelftal. Hierdoor kan hij indien hij tijdens het weekend niet met Feyenoord één heeft gespeeld aan het begin van de week in de beloftencompetitie uitkomen.

Schenkeveld zag in de openingsfase met name zijn ploeggenoot Ribeiro uitblinken. De middenvelder was uiterst bedrijvig en stond met twee diepe ballen aan de basis van de eerste twee doelpunten. Bij de eerste treffer controleerde Pattinama goed en verschalkte de Doetinchemse doelman met een lob. Bij de 0-2 deed Bruins hetzelfde, nadat een verdediger van De Graafschap de diepe bal van Ribeiro niet onder controle wist te krijgen.

‘Het derde doelpunt schoot Jerson zelf binnen’, zei Hoekstra na afloop. De middenvelder schoot vanaf ruim twintig meter raak. Het was het slotstuk van een fase die de coach als ‘heel goed’ kwalificeerde. Een minuut later stond na een vrije trap al de 1-3 op het bord. ‘Na dat doelpunt waren wij even de kluts kwijt en was het tot aan de rust van onze kant minder.’

Na de pauze herpakte Jong Feyenoord/Excelsior zich. De Graafschap viel aan, maar het waren de Rotterdammers die de wedstrijd controleerden en de beste kansen kregen. Uiteindelijk was Babovic tegen het einde van het duel op de linkerflank het eindstation van een aanval die op rechts begon. De Servische middenvelder schoot in de korte hoek raak.

Jong De Graafschap – Jong Feyenoord/Excelsior 1-4

7’ 0-1 Pattinama
11’ 0-2 Bruins
15’ 0-3 Ribeiro