FC Utrecht – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: FC Utrecht tegen Feyenoord, eindstand: 0-0.
De Telegraaf:
Feyenoord slaat aanval FC Utrecht af
De enige verrassing in de Feyenoord-opstelling was het ontbreken van Sekou Cissé. De Ivoriaanse aanvaller werd ’gespaard’, omdat de gekleurde schoenen waar hij tot dusver op speelde volgens Been te smal zijn en de nodige steun ontberen. Hierdoor speelde Diego Biseswar opnieuw linksbuiten, maar de schaarse keren dat hij zijn directe tegenstander de baas was, trapte hij de bal steevast in de handen van Utrecht-goalie Michel Vorm.

fc-utrecht.nl:
FC Utrecht vergeet te scoren tegen Feyenoord
Beide ploegen schoten meteen scherp uit de startblokken in een open en attractieve eerste helft. Feyenoord kreeg al binnen drie minuten een riante mogelijkheid bij de hoekschop van De Guzman op Wijnaldum. Er ontstond een scrimmage vlak voor de Utrechtse doellijn. In derde instantie kon Vorm op de bal duiken.

ANP:
Geen doelpunten bij FC Utrecht-Feyenoord
Zoals vaker na de winterstop was FC Utrecht echter niet doeltreffend genoeg. Dries Mertens, Nana Asare, Michael Silberbauer en Jacob Mulenga verzuimden in de eerste helft de score te openen, mede omdat doelman Rob van Dijk prima ingreep. Feyenoord kwam in die fase amper aan tegenstoten toe. Vanaf de vleugels braken Georginio Wijnaldum en Diego Biseswar nauwelijks uit waardoor spits Jon Dahl Tomasson te weinig speelbare ballen kreeg. Alleen Leroy Fer kreeg op slag van rust een mogelijkheid. Zin schot was te slap om doelman Michel Vorm te verontrusten.

Sportweek:
Feyenoord en Utrecht komen niet tot scoren
Feyenoord had in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. Dat was enerzijds de eigen verdienste omdat de ploeg het middenveld beter controleerde. FC Utrecht kon het hoge tempo van voor de rust ook niet kon handhaven. De Rotterdammers kregen 20 minuten voor het einde zelfs een uitgelezen mogelijkheid tegen de verhouding in het duel te beslissen, maar Georginio Wijnaldum faalde oog in oog met doelman Michel Vorm.

AD Sportwereld:
'Gio' trapt op de rem in Galgenwaard
Toen arbiter Tom van Sichem het duel na een korte afkoelingsperiode tien minuten voor tijd weer hervatte, trapte Giovanni van Bronckhorst stevig op de rem bij Feyenoord. De aanvoerder proefde de gretigheid bij zijn jonge ploeggenoten in de kolkende Galgenwaard. De Rotterdammers wilden in het restant van tien minuten nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer, maar werden door de ervaren international terug gefloten.

Bekijk hier de samenvatting van FC Utrecht tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Giovanni van Bronckhorst.