Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Jubileumduel lonkt voor Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst kan aanstaande zondag tegen ADO Den Haag zijn tweehonderdste wedstrijd in de eredivisie spelen. De aanvoerder van Feyenoord kwam tijdens zijn rijke carrière inmiddels tot 199 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland, waarvan hij er twaalf speelde in het shirt van RKC.
Tijdens zijn 187 eredivisiewedstrijden voor Feyenoord kwam Van Bronckhorst tot 32 doelpunten. In Waalwijkse dienst vond hij twee keer het net. De international werd aan het begin van zijn loopbaan door Feyenoord verhuurd aan de Waalwijkse eredivisionist.

Ook voor André Bahia en Sekou Cissé lonkt er aanstaande zondag een mijlpaal. Beide Feyenoorders kunnen tegen ADO Den Haag hun 150ste eredivisieduel spelen. Bahia droeg in Nederland alleen het shirt van Feyenoord en scoorde sinds zijn komst naar Rotterdam dertien keer.

Cissé kwam afgelopen zomer over van Roda JC. De Ivoriaanse aanvaller startte zijn profcarrière in Kerkrade en kwam voor de Limburgse club tot 133 competitieduels. Hierin scoorde hij 24 maal. Sinds zijn entree in De Kuip verscheen hij bij zestien eredivisiewedstrijden van Feyenoord aan de aftrap, waarin hij drie keer het net vond.