Fanshop
Fanshop

Jubileumdoelpunt Tomasson tegen ADO

Jon Dahl Tomasson heeft tegen ADO Den Haag een persoonlijke mijlpaal bereikt. De Deense aanvaller maakte in de wedstrijd tegen de Hagenaars het 150ste competitiedoelpunt in zijn carrière. Verreweg het grootste deel van die 150 doelpunten liet hij in Feyenoord-shirt aantekenen. Het doelpunt tegen ADO Den Haag betekende voor Tomasson zijn 73ste in Rotterdamse dienst.
Tijdens de eerste jaren van zijn carrière schoot Tomasson in competitieverband 37 keer raak voor sc Heerenveen. Buiten Nederland vond de Deense aanvaller namens Newcastle United drie keer het net, scoorde hij acht maal in de Duitse Bundesliga in het shirt van VfB Stuttgart en was hij zeven keer trefzeker voor het Spaanse Villarreal. Na zijn vertrek bij Feyenoord in de zomer van 2002 naar AC Milan liet Tomasson in de Italiaanse Serie A 22 keer het net bollen.

Jon Dahl Tomasson is dit seizoen topscorer van Feyenoord in de eredivisie. Zijn doelpunt van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag betekende het negende competitiedoelpunt van de Deense aanvaller gedurende de huidige jaargang.