Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Spelers en trainers vermaken supporters bij Studio Feyenoord

Circa tweehonderd supporters hebben donderdag tijdens de SupportersAvond genoten van Studio Feyenoord. Bij deze talkshow schoven op het podium Mario Been, Roy Makaay, Diego Biseswar, Stefan de Vrij en Patrick Lodewijks aan achter de microfoons, waar zij geïnterviewd werden door Jan Dirk Stouten. Na afloop konden ook de supporters in de zaal vragen stellen aan de Feyenoorders achter de tafel.
Stouten vroeg de spelers en trainers allereerst over hun gevoel over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag, toen Feyenoord in de slotminuut een zege uit handen gaf. ‘Je merkt daardoor in de dagen na zo’n wedstrijd natuurlijk dat de sfeer een stuk minder is’, zei Been. ‘ADO is een ploeg waar wij gewoon van moeten winnen. Als je dan niet goed speelt en een zege in de laatste minuut uit handen geeft, ben je wel een dag chagrijnig.’Desondanks is het gelijkspel met ADO geen reden voor paniek, zo gaf Been te kennen. ‘Mensen willen dat ik zes wissels in het elftal ga doen, maar zo zitten we hier niet in elkaar. We staan nog altijd stevig op de vierde plaats en doen ook in het bekertoernooi mee. Als wij het seizoen afsluiten als vierde en de beker winnen, hebben we onze doelstelling gehaald en ben ik dik tevreden.’

Makaay kon bij die laatste vaststelling een glimlach niet onderdrukken en liet weten dat hij ook niets liever wilde dan de beker winnen. ‘Dat heb ik hier al eens meegemaakt’, zei de spits. ‘Van de mensen hier aan tafel was alleen Patrick daarbij, maar ik ga er van uit dat iedereen dat graag eens mee wil maken.’

Been werd daarop gevraagd iets te vertellen over de personen naast hem aan tafel. Daarbij had de trainer onder meer lovende woorden over voor Makaay en hij vertelde tussen neus en lippen door dat de spits hem een bijzondere voorspelling had gedaan. ‘Hij heeft mij verteld dat hij er zondag twee in gaat schieten’, zei Been met een knipoog.Nadat Stouten een korte quiz had gedaan met alle supporters in de zaal, waarbij de winnaar een Puma-bal kado kreeg, gaf hij tot slot de supporters in de zaal de kans om hun vragen te stellen aan de Feyenoorders op het podium. De slotvraag was daarbij voor een hele jonge Feyenoord-supporter die zei wel eens te moeten huilen na een nederlaag van de Rotterdammers en zich afvroeg of de spelers en trainers dat ook wel eens deden.

Lodewijks ging het diepst in op de vraag van het jongetje en vertelde een indrukwekkend verhaal uit de tijd dat hij keepte bij FC Groningen. Ook liet hij weten een traantje te hebben weggepinkt toen Feyenoord de bekerfinale in 2003 verloor van FC Utrecht. ‘Dat was voor mij de laatste kans op een prijs.’Het antwoord van Lodewijks was niet alleen aangrijpend, maar direct ook een prachtige afsluiting van de eerste Studio Feyenoord. Later op de avond volgde een tweede editie van de talkshow, waarbij naast Been ook Giovanni van Bronckhorst, Jonathan De Guzman en Leon Vlemmings te gast waren.