Fanshop
Fanshop

Fer: ‘Een droom om mijn carrière bij Feyenoord af te sluiten’

Leroy Fer wil zijn carrière afsluiten bij Feyenoord. Dat zegt de middenvelder deze maand in een uitgebreid interview met Feyenoord Magazine. Fer blikt daarin aan de hand van negen middenvelders uit heden en verleden terug op zijn afgelopen twee jaar bij de selectie en bespreekt zijn ambities bij Feyenoord. Hieronder een voorproefje met daarin de passage over Giovanni van Bronckhorst.
Fer: ‘Een mooiere carrière dan Gio kan je denk ik niet hebben. Hij is een voorbeeld voor mij. Toen ik bij de selectie kwam heeft hij veel met mij gesproken. Hij speelde toen op mijn positie, linkshalf, dus dan is het logisch dat je veel naar hem kijkt. Gio vertelde me dat er ooit een mindere periode aan zou breken in mijn carrière en dat ik ook dan mijn stinkende best moet blijven doen.’Klopt het dat je hem ‘u’ noemde in het begin?
‘Ja, niet alleen hem, maar ook bijvoorbeeld Roy Makaay en Kevin Hofland. Op de eerste plaats uit beleefdheid, maar ik keek ook echt tegen hen op. Het waren al mannen en ik was nog een jonge jongen.’

Wat is er volgens jou voor nodig om een carrière als Van Bronckhorst te hebben?
‘Ik denk dat het niet alleen om talent gaat, maar vooral om mentaliteit en motivatie. Daarbij moet je misschien ook een beetje geluk hebben, maar ik denk dat iemand als Gio dat zelf heeft afgedwongen.’Zou jij net als Van Bronckhorst af willen sluiten bij Feyenoord?
‘Ja, dat is een droom. Als ik ooit weg zou gaan, wil ik ook echt terugkomen bij Feyenoord. Ik speel hier nu al tien jaar en het is mijn cluppie.’

Lees het hele interview met Leroy Fer deze maand in Feyenoord Magazine. Het clubmagazine wordt elf keer per jaar verstuurd aan alle leden van Het Legioen en is in de winkel verkrijgbaar voor 3,95 euro.