Feyenoord O/14 vecht zich naast Ajax C2

Feyenoord onder veertien heeft zondagochtend in Amsterdam na een spectaculair duel met Ajax C2 met 4-4 gelijkgespeeld. De Rotterdammers keken na vijftig minuten spelen nog tegen een 3-1 achterstand aan, maar vochten zich in het restant van de wedstrijd knap terug. Polino Luiza Lubanzadio, Antonie Schoenmaker, Robbert de Vos en Robbie Lenzini vonden het net namens de ploeg van trainer Rob Kurvers.
Luiza Lubanzadio bezorgde Feyenoord een droomstart, door al in de eerste minuut met een prachtige lob de Amsterdamse doelman kansloos te laten. Daarna werd het spel van de Rotterdammers minder en wist Ajax binnen veertig minuten de stand om te buigen in een 3-1 voorsprong.

‘De eerste twee delen van de wedstrijd was het van onze kant heel slap’, keek Kurvers terug. ‘De jongens moeten in het vervolg vanaf de aftrap meer van zichzelf eisen, want hier kan ik onmogelijk tevreden over zijn.’

Kurvers deed na het tweede deel van de wedstrijd enkele omzettingen en hield zijn spelers voor tijdens het derde en laatste deel van het duel een ander Feyenoord te willen zien. ‘De jongens lieten vervolgens zien waarom ze op het veld stonden’, zei de oefenmeester. ‘Ze hebben er toen een echte wedstrijd van gemaakt en zichzelf beloond met een gelijkspel.’

In nog geen twintig minuten tijd vochten de Rotterdammers zich van een 3-1 achterstand naar een 3-4 voorsprong. Eerst was Schoenmaker in de rebound attent na een schot op de lat van Caner Yalamoglu, vervolgens zorgde De Vos na een goede individuele actie voor de gelijkmaker, waarna Lenzini zelfs de 3-4 aan liet tekenen.

‘Daar stonden we nog even van na te genieten, want in dezelfde minuut lag ook het vierde doelpunt van Ajax in het doel’, besloot Kurvers. ‘Ik ben tevreden over de uitslag en ons spel in het derde deel, maar we zullen in het vervolg scherper moeten beginnen aan onze wedstrijden.’

Ajax C2 - Feyenoord O/14 4-4

1’ 0-1 Luiza Lubanzadio