Feyenoord – FC Twente in de media

Feyenoord.nl blikt na elke bekerronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites. Deze keer: Feyenoord tegen FC Twente, eindstand: 2-1.
NRC Next:
Makaay schiet Feyenoord naar bekerfinale
Ruiz was gisteravond in de eerste helft niet te stoppen door het Feyenoord van coach Mario Been. Al na vier minuten kreeg de aanvaller zijn eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot met links ging net naast. Daarmee was al vroeg in de wedstrijd de toon gezet. De koploper uit de eredivisie nam na een afwachtend begin het initiatief onder leiding van Ruiz in de eerste helft helemaal in handen. Feyenoord mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts op een 1-0 achterstand stond.

GPD-bladen:
Makaay is ineens de reddende engel
Het eerste ticket voor de eindstrijd ging daarmee naar de ploeg die er op basis van de tweede helft recht op had. FC Twente was voor rust een klasse beter dan het jeugdige Feyenoord, dat met zeven zelf opgeleide spelers begon. De jongste van het stel, de zeventienjarige Luc Castaignos, had het zwaar tegen de centrale verdedigers Peter Wisgerhof en vooral Douglas. Castaignos zorgde er wel voor dat het duel na twaalf minuten echt ontbrandde. Zijn afstandsschot was voor de Feyenoord-fans het sein om met knallend vuurwerk en fakkels voor een echte cupsfeer te zorgen.

Sp!ts:
De zoete wraak van Roy Makaay
Een heerlijke bekeravond was geboren. Beide ploegen speelden vol op de winst en creëerden behoorlijk wat kansen. Zo kopte Vlaar op de vuisten van Boschker en zag De Jong aan de andere kant zijn schot prachtig gepareerd worden door Mulder. Makaay kreeg ruim een kwartier voor het eind van de reguliere speeltijd de beste kans. Na een fraaie dieptepass van Van Bronckhorst toucheerde hij met buitenkant rechts de bal op een heerlijke manier. Boschker zag tot zijn grote opluchting de bal naast hobbelen. Zes minuten voor tijd liet Makaay De Kuip alsnog ontploffen. Na een feilloze pass van Leroy Fer verschalkte Het Fantoom keeper Boschker op ouderwetse wijze.

De Telegraaf:
Eruptie van vreugde
‘Go Ahead is natuurlijk de mindere ploeg’, erkende Been. ‘We hebben tegen de Eagles dus meer kans om de beker te winnen. Maar Ajax is ook goed hoor. Dat wordt een prachtig affiche. We zien dan wel wie het sterkste is’, antwoordde de winnende coach op de vraag wie hij in de eindstrijd het liefst tegenover zich heeft. ‘Dit is heel mooi voor Feyenoord. Hier doe je het allemaal voor. Laten we er eerst maar even genieten.’

ANP:
Makaay trekt geen lange neus
Over zijn eigen rol wilde Makaay allerminst opscheppen. ‘De ballen die ik zaterdag niet kreeg, kreeg ik nu wel. En als je geen bal krijgt, heeft het weinig zin om veel te gaan rennen. De aanvoer vanaf de zijkant was tegen FC Twente nu wel in orde. Mede daardoor groeide ik in de wedstrijd. Ik ben nu ook amper moe. Ik had nog wel tien sprintjes kunnen trekken.’