Mulder: ‘Zuur dat we met een punt genoegen moeten nemen’

Erwin Mulder begon zondag voor de derde keer op rij in de basis bij Feyenoord. De doelman maakte een prima indruk en hield de nul, maar was achteraf desondanks maar gematigd tevreden. ‘Als je op bezoek gaat bij NEC, moet je met drie punten terugkomen’, zei hij. ‘Als je dan uiteindelijk met een punt genoegen moet nemen, is dat gewoon zuur.’
Mulder kreeg zondag in Nijmegen weliswaar niet al te veel te doen, maar verrichtte desondanks een aantal prima reddingen waarmee hij zijn ploeg op de been hield. ‘Ik kan denk ik tevreden zijn over mijn eigen prestatie’, zei de doelman. ‘Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainer krijg. Het is nogal een verschil of je derde keeper bent of opeens eerste. Ik hoop dat ik het de trainer wat dat betreft de komende weken ook zo moeilijk mogelijk kan maken.’

De 0-0 tegen NEC was volgens Mulder een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld. De doelman zag Feyenoord een moeizame eerste helft spelen, maar na rust beter in de wedstrijd komen. ‘Voor rust kwamen we bijna niet aan opbouwen toe. Dat kwam mede door NEC dat vroeg druk zette. Na rust konden zij dat niet meer opbrengen en was er bij ons meer beweging voorin.’

De matige start van de wedstrijd kon deels verklaard worden door de zware wedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Twente die Feyenoord in de benen had. ‘Maar dat mag geen excuus zijn’, stelde Mulder resoluut. ‘Natuurlijk is het best zwaar om zo kort achter elkaar twee wedstrijden te spelen. Maar wij wisten vooraf hoe belangrijk deze wedstrijd was. We willen vierde worden, dan moet je wedstrijden als deze winnen.’