Beloften en Jong Sparta in evenwicht: 1-1

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer André Hoekstra kwam na negenentachtig minuten via Mitchell Schet op een 0-1 voorsprong, maar zag de overwinning in de slotfase toch nog in rook opgaan. Het gecombineerde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior kreeg in de blessuretijd een strafschop tegen, na een vermeende handsbal van Kaj Ramsteijn, en zag deze door Sparta worden verzilverd.
Bij die beslissende penalty werd de bal van een meter afstand tegen de hand van Ramsteijn geschoten, die zijn armen juist pal langs zijn lichaam hield. ‘Hij kan ze er moeilijk afschroeven’, zei Hoekstra na afloop. ‘Maar na die late voorsprong hadden wij de winst over de streep moeten trekken. Zonde dat we dat niet hebben gedaan. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat een gelijkspel meer recht deed aan de verhoudingen op het veld.’

De strafschop waaruit de Spangenaren in de blessuretijd op gelijke hoogte kwamen, was niet de eerste die zij maandagavond op Het Kasteel kregen. Al na zes minuten wees scheidsrechter Tulleners naar de stip na een handsbal bij een corner van Michal Janota. De Poolse aanvaller zag zijn ploeggenoot Darley de penalty echter keren, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior een vroege achterstand werd bespaard.

De ploeg van Hoekstra kwam voor de rust maar moeilijk in haar spel. Weinig beweging en veel balverlies zorgden ervoor dat Jong Sparta Rotterdam de eerste helft de bovenliggende partij was, zonder dat Jong Feyenoord/Excelsior verdedigend in grote problemen kwam.

‘In de tweede helft waren de verhoudingen meer in evenwicht en creëerden wij ook de nodige kansen’, zei Hoekstra. Doelpunten bleven echter lange tijd uit, totdat Schet in de slotfase samen met een Spartaanse verdediger achter een diepe bal aan ging. De verdediger van de thuisploeg struikelde, waardoor Schet een vrije doortocht had en de 0-1 aan liet tekenen. Genoeg voor de overwinning was dit late doelpunt niet, want in blessuretijd sleepte Sparta op de valreep nog een punt uit het vuur.

Jong Sparta Rotterdam – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1