Beloften hebben geen kind aan Jong Vitesse/AGOVV

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond uiterst eenvoudig van Jong Vitesse/AGOVV gewonnen. In een eenzijdig duel werd de Gelderse opponent op Woudestein met 2-0 aan de kant gezet. Mo Faouzi en Kaj Ramsteijn zorgden binnen het half uur voor de Rotterdamse doelpunten, waarna het elftal van trainer André Hoekstra ondanks legio uitgespeelde kansen de score niet verder deed oplopen.
De Rotterdammers hadden de eerste helft geen kind aan Jong Vitesse/AGOVV. De thuisploeg gaf geen kans weg en liet de Gelderlanders niet eens toe in het strafschopgebied. De gasten hadden wel degelijk het nodige balbezit, maar waren simpelweg niet bij machte een bres te slaan in de defensie van de ploeg van Hoekstra.

Het krachtsverschil leverde voor de rust meerdere kleine en twee grote kansen op voor Jong Feyenoord/Excelsior. Die twee keer dat een doelpunt aanstaande leek, vond de thuisploeg ook daadwerkelijk het net. Na twintig minuten liep Faouzi bij de tweede paal een voorzet binnen van Mitchell Schet, die op de rechterflank met zijn snelheid zijn directe tegenstander liet staan alsof hij niet bestond.

Nog geen tien minuten later stond de verdiende 2-0 al op het bord, toen Ramsteijn een aanval afrondde die hij zelf had opgezet. De centrale verdediger dribbelde over de as van het veld tot halverwege de helft van de gasten, speelde Faouzi in, kreeg de bal terug en schoof de bal beheerst langs de keeper.

In de tweede helft lukte het Jong Vitesse/AGOVV wel enig gevaar te stichten voor het Rotterdamse doel, maar het was nog steeds de thuisploeg die aan de touwtjes trok. De Rotterdammers kregen vooral via de counter meerdere enorme kansen, maar achtereenvolgens Faouzi, Jordao Pattinama, Karim Mossaoui en wederom Pattinama wisten de Gelderse doelman niet te verschalken.

Mathijs Benard kreeg van Hoekstra de laatste tien minuten als invaller in de punt van de aanval de kans de score alsnog hoger te doen oplopen. De aanvaller leek daar ook in te slagen, maar miste voor het doel van de gasten een paar keer fortuin.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse/AGOVV 2-0

20’ 1-0 Faouzi
28’ 2-0 Ramsteijn

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Van Haeften; Weber, Schenkeveld (46’ Monteiro), Ramsteijn, Nelom; Risamasu (46’ Been), Hagary, Mossaoui; Schet, Faouzi (80’ Benard) en Pattinama.