Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Stadionverboden voor verstoorders zaterdagtraining

Feyenoord zal hard optreden tegen de personen die zaterdag de training verstoorden en daarmee de club en haar supporters in diskrediet brachten. Gisteren zijn op basis van camerabeelden al 12 personen geïdentificeerd. Conform de gedragsregels kunnen zij op korte termijn een brief verwachten waarin hen een stadionverbod wordt opgelegd. In de komende weken zal verder worden gezocht naar mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van deze gedragsregels.
Tijdens de training van zaterdagmiddag verzamelde zich een groep van zo’n 150 personen op Varkenoord. Na aanvang van de training van het eerste elftal betrad een deel van deze mensen het trainingsveld, waardoor trainen tijdelijk onmogelijk was. Ook werden zeven ballen ontvreemd.

Feyenoord ontzegt niemand het recht om te demonstreren. Ook is er begrip voor de frustratie die bij veel supporters leeft over het opsplitsen van de bekerfinale. Maar zaterdag zijn grenzen overschreden. Het verstoren van de training en het oproepen tot onderpresteren zijn onacceptabel.
Namens Feyenoord liet trainer Mario Been al optekenen dat hij de gebeurtenissen van zaterdag ‘betreurenswaardig’ vond. De directie sluit zich daarbij aan. Algemeen directeur Eric Gudde: ‘Behalve betreurenswaardig is het betreden van het veld ook volstrekt onacceptabel. Spelers en trainers hebben ons terecht aangegeven dat ze wel normaal moeten kunnen blijven werken. In de aanloop naar de bekerfinale werkt dit soort acties alleen maar storend op de ploeg. Feyenoord wil voor alles een open en transparante club zijn, toegankelijk voor iedereen. Maar mensen die zich aan dergelijk gedrag schuldig maken, dwingen ons om straks vaker of zelfs structureel achter gesloten deuren te gaan trainen. En dat is nou precies wat we niet willen!’

Vanmiddag nog gaan brieven uit naar 12 mensen die op het veld zijn geweest. Conform de gedragsregels zal hen een stadionverbod worden opgelegd. In de komende weken wordt er, met gebruikmaking van beelden, verder gezocht naar nog meer mensen die zich zaterdag schuldig hebben gemaakt aan het in diskrediet brengen van Feyenoord.

Feyenoord hecht er aan te benadrukken dat de gedragingen van deze kleine groep zeker niet representatief zijn voor haar trouwe legioen. Omgekeerd wil de club iedereen die zich met trots ‘Feyenoord-supporter’ noemt oproepen om de club te steunen op een positieve manier en afstand te nemen van diegenen die de clubnaam bezoedelen.