Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Oud-Feyenoorder Piet Steenbergen overleden

Feyenoord heeft donderdag met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Piet Steenbergen, voormalig speler, jeugdtrainer en bestuurslid van de Kuipclub. De oud-Feyenoorder was al enige tijd ziek en overleed in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woonplaats Rotterdam. Steenbergen werd op tienjarige leeftijd lid van Feyenoord en debuteerde als achttienjarige in het eerste elftal van de Rotterdamse club. De rechtsbinnen kwam tussen 1946 en 1959 tot liefst 229 competitiewedstrijden voor Feyenoord en tekende daarin voor 25 doelpunten. Piet Steenbergen is 81 jaar geworden.
Piet Steenbergen was in 1950 de eerste Feyenoorder die naar het buitenland vertrok om profvoetbal te spelen. De Rotterdammer nam ploeggenoot Arie de Vroet mee naar het Franse Le Havre, maar keerde na anderhalf jaar terug in De Kuip. Steenbergen maakte twee keer deel uit van het Nederlands elftal. Na zijn actieve carrière bleef Steenbergen zich inzetten voor Feyenoord. Zo had hij als jeugdtrainer onder meer Wim Jansen onder zijn hoede en maakte hij een periode van vier jaar deel uit van de ledenraad van de Rotterdamse club. Steenbergen, die bekend stond om zijn humor en vrolijkheid, was daarnaast een van de grondleggers van oud-Feyenoord, de ploeg waarin voormalige spelers van het eerste elftal nog steeds op regelmatige basis wedstrijden spelen. Steenbergen maakte daarnaast jarenlang deel uit van het bestuur van Feyenoord.

Met Steenbergen is een Feyenoorder in hart en nieren en een voorbeeld voor velen heengegaan. Feyenoord wenst zijn naasten veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.