Feyenoord O/19 wint ook laatste duel

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag met een 4-1 overwinning de competitie goed afgesloten. De Rotterdammers waren al kampioen, maar lieten voor eigen publiek nog een keer zien waartoe ze in staat zijn. Onder 16 ging met 4-3 onderuit bij NEC/FC Oss B1. Lang leek O/16 minimaal een punt over te houden aan de ontmoeting met de Nijmegenaren, maar in de slotfase ging het duel toch verloren. Onder 15 was in eigen huis lang de betere van Sparta Rotterdam C1, maar een 2-0 voorsprong bleek niet genoeg voor de winst. De derby eindigde in 2-2.
KAMPIOEN ONDER 19 SLUIT COMPETITIE IN STIJL AF

Met een 4-1 thuisoverwinning op Willem II/RKC A1 heeft Feyenoord onder 19 de competitie in stijl afgesloten. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel, die vorige week de landstitel prolongeerde, maakte er op de slotdag van de competitie een feestje van. ‘We hebben laten zien dat we de terechte kampioen zijn’, aldus Van Gastel.

De oefenmeester had vooraf de vrees dat zijn ploeg, met de kampioensschaal al op zak, in de laatste wedstrijd wat minder fel zou zijn dan gebruikelijk. ‘Maar niets bleek minder waar. De jongens hebben hun uiterste best gedaan om er een mooi slot van te maken. Dit is een goed slotakkoord, van een goed seizoen.’

O/19 speelde vooral in de eerste helft goed voetbal. Met een kampioensfeestje in het vooruitzicht, speelden de Rotterdammers vrijuit. Na twintig minuten leidde dat tot de 1-0. Jerson Cabral kopte een voorzet van Andréa Fileccia binnen en zette zijn ploeg verdiend op voorsprong.

Vlak voor de pauze verdubbelde Nayib Lagouireh de score na een uitstekende individuele actie vanaf de rechterkant. De aanvaller speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal met zijn linkerbeen in de kruising.

Na de pauze was het voetbal van de Rotterdammers even iets minder. Er was een uur gespeeld toen de bezoekers uit een hoekschop de aansluitingstreffer binnen werkten. O/19 toonde veerkracht en herstelde de marge van twee treffers tien minuten later via opnieuw Cabral.

Vlak voor tijd mocht Anouar Boukhari tekenen voor het laatste wapenfeit in deze competitie. De invaller verzorgde de 4-1.  Daarmee boekte Feyenoord de achttiende competitieoverwinning van het seizoen.  Volgende week speelt de kampioensformatie van Van Gastel om 15:00 uur een oefenduel met vv Kamerik. Daarna sluit O/19 het seizoen af met een toernooi in Zwitserland.

Feyenoord O/19 – Willem II/RKC A1 4-1

20’ 1-0 Cabral
37’ 2-0 Lagouireh
60’ 2-1
70’ 3-1 Cabral
87’ 4-1 Boukhari

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Khwela, Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi; Isoufi (46’ Rashid), Jansen (73’ Smith), Clasie (40’ Boukhari); Lagouireh (70’ N. Velder), Fileccia en Cabral (84’ Van den Engel).

ONDER 16 VERLIEST LAATSTE DUEL NIPT VAN NEC/FC OSS B1

Feyenoord onder 16 heeft de competitie afgesloten met een 4-3 nederlaag. Op bezoek bij NEC/FC Oss B1 kwamen de Rotterdammers twee keer terug van een achterstand, maar bleek de thuisploeg net te sterk. Op de ranglijst houdt O/16 de Nijmegenaren wel achter zich. Feyenoord sluit de competitie af als derde, terwijl de tegenstander van vandaag als vierde eindigt.

O/16 had het thuisduel tegen NEC/FC Oss nog in het achterhoofd. Dat duel eindigde in een zwaarbevochten gelijkspel. Feyenoord had het destijds erg moeilijk tegen de fysiek sterke Nijmegenaren. Zaterdag leek de eerste helft een kopie van die eerste wedstrijd. De thuisploeg was enorm fel in de duels en troefde de Rotterdammers af.

Tegen de verhoudingen in kwam O/16 wel op voorsprong. Een fraaie combinatie tussen Kevin Dercks en Anass Achahbar werd door Dercks met een treffer bekroond. De middenvelder verschalkte met een boogballetje de doelman van de Nijmegenaren. Niet veel later maakte NEC/FC Oss de verdiende gelijkmaker.

De tweede helft begon slecht voor de Rotterdammers toen de thuisploeg vanaf de penaltystip 2-1 maakte. Feyenoord knokte zich terug en via Achahbar was het al snel weer gelijk. Ook door de derde tegentreffer liet O/16 zich niet van de wijs brengen. Vijf minuten na de 3-2 werkte Joey Sleegers de gelijkmaker binnen. Op de 4-3 van NEC/FC Oss, vijf minuten voor tijd, had Feyenoord geen antwoord.

‘We hebben van een hele sterke tegenstander verloren, dus ik kan er wel mee leven’, beschouwde trainer Gaston Taument na op het duel. ‘Over het afgelopen seizoen ben ik erg tevreden. Ik ben heel trots op wat deze groep eerstejaars heeft gepresteerd. Ik heb de ploeg zien groeien en zich ontwikkelen. Een groot compliment aan de jongens is op zijn plaats.’

NEC/FC Oss B1 – Feyenoord O/16 4-3

20’ 0-1 Dercks
27’ 1-1
43’ 2-1
50’ 2-2 Achahbar
65’ 3-2
71’ 3-3 Sleegers
74’ 4-3

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart; Van Beek, Blokland (65’ Rekik), Maatsen, Woudenberg; Dercks, Sleegers, Ebecilio; Knoester (50’ Gómez Nieto), Achahbar en Boëtius (65’ Thong).

ONDER 15 SLUIT COMPETITIE AF MET GELIJKSPEL TEGEN SPARTA C1

Feyenoord onder 15 heeft haar laatste competitieduel zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost sluit het seizoen daardoor af als tweede, achter Willem II/RKC C1.  O/15 kwam tegen de stadsgenoot nog wel met 2-0 voor, maar zag de winst na de rust uit handen glippen.

‘Iedereen heeft het hele seizoen keihard gewerkt en stinkend zijn best gedaan’, blikte Oost terug op het verloop van de competitie. ‘Als we die twee wedstrijdjes van Willem II/RKC hadden gewonnen, waren we gewoon kampioen geweest. Maar we moeten ook realistisch zijn; we hebben met deze tweede plaats naar onze mogelijkheden gepresteerd. Ik ben dan ook heel tevreden.’

O/15 had in de eerste helft geen enkele moeite met Sparta. De openingstreffer was meteen het hoogtepunt van de wedstrijd. Een prachtige aanval begon bij Tonny Trindade De Vilhena, die met een knappe pass Brandon Robinson bereikte. Uit diens voorzet volleyde Lionel Agata de bal vervolgens weergaloos in het doel: 1-0.

Trindade De Vilhena kreeg daarna zelf de mogelijkheid op 2-0, maar zag zijn inzet oog in oog met de doelman van Sparta gekeerd worden. Net voor rust verdubbelde O/15 alsnog de score. Een harde vrije schop van Rodny Lopes Cabral werd door iedereen gemist en draaide in de verre hoek van het doel binnen.

Ondanks een goed begin van de tweede helft, met kansen voor Jurensley Dorand en Jesse Driebergen, nam Feyenoord niet meer afstand van Sparta. Het opportunistische spel van de bezoekers, met twee spitsen en veel lange ballen, zorgde ervoor dat O/15 onder druk kwam te staan. Het alles of niets voetbal leverde de bezoekers in de slotfase twee treffers op.

Feyenoord O/15 – Sparta Rotterdam C1 2-2

15’ 1-0 Agata
35’ 2-0 Lopes Cabral