Fanshop
Fanshop

Feyenoord – sc Heerenveen in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen sc Heerenveen, eindstand: 6-2.

De Telegraaf:
Kippenvel in Kuip
Voor de Feyenoord-supporters viel in het duel met SC Heerenveen (6-2) even álles op z’n plek. Een kwartier voor tijd – bij een 4-2 voorsprong en concurrent voor de vierde plaats AZ op achterstand – kreeg Roy Makaay de bal bij toeval voor de voet, zag dat Henk Timmer ver uit zijn doel was en stiftte de bal bijna achteloos over de Heerenveen-keeper. Precies op dat ogenblik sijpelde het bericht door dat FC Twente in Breda op 2-0 was gekomen, waarmee de titelkansen van aartsrivaal Ajax definitief verkeken waren.

Sc-Heerenveen.nl:
Vrijgevig Heerenveen ten onder in Rotterdam
Sc Heerenveen heeft het seizoen helaas in stijl afgesloten. De ploeg van trainer Jan Everse leed in Rotterdam tegen Feyenoord een 6-2 nederlaag. De Friezen kwamen in De Kuip twee maal op voorsprong, maar maakten verdedigend te veel fouten. Dat is met spitsen als Tomason en Makaay, die zijn afscheid opluisterde met drie treffers en een assist, vragen om problemen en die kregen Timmer c.s dan ook. Met 6-2 kwam sc Heerenveen uiteindelijk nog niet eens slecht weg.

NUSport/ANP:
Makaay beslissend bij afscheid
De Friezen namen voor rust tweemaal de leiding. Eerst via Christian Grindheim, daarna dankzij Viktor Elm. Feyenoord kwam de eerste keer langszij via het hoofd van Makaay en daarna maakte de jeugdige Stefan de Vrij op aangeven van Makaay zijn eerste doelpunt in de eredivisie. Na de rust heerste Feyenoord. De ploeg profiteerde optimaal van de verdedigende zwakte van Heerenveen, waar doelman Henk Timmer zo langzamerhand nachtmerries moet hebben gekregen van al het gestuntel.

AD Sportwereld:
Makaay vertrekt met een hattrick
‘Das Phantom’ liet zijn tranen vloeien toen hij de omhelzing van vriend en ploeggenoot Kevin Hofland voelde. ‘Iedereen kent de situatie van Kevin en zijn zoontje’, vertelde hij na afloop over de medische problemen van de kleine Hofland. ‘Toen ik hem zag huilen kwam ook bij mij alles er uit. Ik voelde dat ik mijn laatste competitieduel had afgesloten en dacht aan alles wat de familie Hofland moet meemaken. Ja, dan vloeien de tranen.’

GPD-bladen
Groots afscheid voor Makaay
Het verschil tussen de derde kwalificatieronde Europa League op 29 juli of de play-offs op 19 augustus, is drie weken. Een belangrijk verschil, volgens Feyenoord-trainer Mario Been. ‘Die kwalificatiewedstrijd moet je misschien wel in Kazachstan spelen. Geen pretje. Nu beginnen we het Europese avontuur als we ook al aan de competitie zijn begonnen. Dat ligt een stuk lekkerder in de schema's van de voorbereiding.’

Klik hier voor de samenvatting van Feyenoord tegen sc Heerenveen op de website van Eredivisie Live.