Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Afscheid in stijl lonkt voor Makaay

Roy Makaay kan zich donderdagavond in De Kuip bij de laatste wedstrijd uit zijn carrière voor het derde seizoen op rij tot clubtopscorer in het bekertoernooi kronen. De aanvaller won in zijn eerste seizoen bij Feyenoord direct de KNVB beker en werd algeheel topscorer van het bekertoernooi met zeven treffers. Vorig seizoen kwam Makaay in drie bekerwedstrijden in actie, waarin hij in totaal ook drie keer scoorde. In het huidige bekertoernooi heeft de spits tot dusver eveneens drie doelpunten achter zijn naam staan, waarmee hij voor het derde seizoen op rij clubtopscorer is in het toernooi om de KNVB beker.
Makaay was dit seizoen in het bekertoernooi twee keer trefzeker in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg en eenmaal in het duel in de halve finale tegen FC Twente. Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi maakten ieder tot dusver twee bekerdoelpunten.

Afgelopen zondag nam Makaay na de gewonnen competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen, waarin de spits drie keer scoorde, al afscheid van het publiek. In het tweede duel van de finale van de KNVB beker zal hij nog eenmaal aan de aftrap verschijnen. Makaay kwam in zijn 17 seizoenen als prof tot een doelpuntentotaal van 317 voor zijn vijf clubs Vitesse, Tenerife, Deportivo La Coruña, Bayern München en Feyenoord. Voor het Nederlands Elftal scoorde de aanvaller zes keer.