Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord – Ajax in de media

Feyenoord.nl blikt na elke bekerronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites. Deze keer: Feyenoord tegen Ajax, eindstand: 4-1.
ANP:
Ajax oppermachtig in bekerfinale
Een dubbele fout bij Feyenoord leidde de gevreesde treffer van Ajax in. Eerst verloor Denny Landzaat, fel op de huid gezeten door Vurnon Anita, de bal waarna doelman Erwin Mulder pijnlijk misgreep op een zwabberschot van Luis Suarez, 0-1. Daarmee begon de klassieker op vrijwel identieke wijze als anderhalve week geleden in de Arena. Toen strafte Siem de Jong na luttele minuten een blunder van Mulder af.

NRC Next:
Al na drie minuten gespeeld
Feyenoord trapte vervolgens af in de wetenschap dat het na de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd vier keer moest scoren om de KNVB-beker te winnen. Ajax domineerde dan ook in De Kuip. Feyenoord, dat zonder de geblesseerde aanvoerder Giovanni van Bronckhorst speelde, werd na twintig minuten voor het eerst gevaarlijk. Jon Dahl Tomasson kwam alleen voor doelman Maarten Stekelenburg na een handige pass van Leroy Fer, maar gleed ongelukkig uit bij zijn poging op doel te schieten.

De Pers:
Het waren drie geweldige minuten
In de tweede helft bracht Mario Been Bart Schenkeveld en Jonathan De Guzman in het veld in een poging de druk op Ajax te vergroten; de oefenmeester moest tenslotte iet doen. En inderdaad, de Rotterdammers wisten zowaar te scoren via Jon Dahl Tomasson, na zeventig minuten.

Sp!ts:
Feyenoord begint ook tweede bekerfinaleduel als slaapwandelaar
Toen Feyenoord in de tweede helft wél tot scoren kwam, gooide het arbitrale kwartet roet in het eten voor de Rotterdammers. Fer leverde een afgemeten voorzet af bij Karim El Ahmadi, die de bal achter Stekelenburg gleed. De grensrechter stak echter zijn vlag in de lucht en de afzwaaiende Roelof Luinge volgde zijn advies op.

De Volkskrant:
Ajax ook in De Kuip superieur
‘Ik ben blij dat we klaar zijn met dit bekertoernooi’, verzuchtte Feyenoord-trainer Mario Been naderhand. ‘Dit is een rare vertoning geworden, zonder sfeer en met rond het stadion het hekwerk dat ik zo verafschuw. Ik ben uiteindelijk wel blij met de houding van dit publiek, dat zich correct en beschaafd heeft gedragen.’