Jong Feyenoord/Excelsior wint van jubilerend DHZ

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd van het seizoen met 4-2 gewonnen van het eerste elftal van de Rotterdamse amateurclub DHZ, dat haar negentigjarige jubileum vierde. Marlon Oranje scoorde tweemaal in de wedstrijd die onder redelijke publieke belangstelling werd afgewerkt. De overige doelpunten voor Jong Feyenoord/Excelsior werden gemaakt door Phule Kwela en Hanne Hagary.
Coach André Hoekstra zag zijn ploeg op Varkenoord, waar ook DHZ haar onderkomen heeft, al na een kwartier spelen tegen een 2-0 achterstand aankijken. Jong Feyenoord/Excelsior, dat een groot aantal spelers uit verschillende jeugdelftallen in de gelederen had, stelde echter nog voor rust orde op zaken door treffers van Oranje (2x) en Kwela. Hagary bepaalde na tien minuten in de tweede helft de eindstand.

Voor Jong Feyenoord/Excelsior zit het seizoen er met de oefenzege op. Het betekent eveneens dat de laatste wedstrijd in de huidige samenstelling is gespeeld. Vanaf volgend seizoen zal Jong Feyenoord/Excelsior geen vaste trainingsgroep meer hebben, maar alleen wedstrijden spelen met de reserves van de eerste selecties van Feyenoord en Excelsior.

DHZ – Jong Feyenoord/Excelsior 2-4