Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord O/16 derde op toernooi in Aalst

Feyenoord onder zestien heeft vrijdag beslag gelegd op de derde plaats van een internationaal jeugdtoernooi dat werd georganiseerd door Eendracht Aalst. De ploeg van trainer Gaston Taument maakte grote indruk in België, de Rotterdammers scoorden vijftien maal en incasseerden slechts één tegentreffer, maar verloren in de halve finales na strafschoppen van ADO Den Haag. Joey Sleegers werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. ‘Dat was geen verrassing’, zei Taument na de prijsuitreiking. ‘Hij speelde geweldig. Iedereen had het over hem.’
Feyenoord opende het toernooi tegen de organiserende vereniging en won het duel met Eendracht Aalst overtuigend met 4-0. Sint Wetteren werd met 1-0 aan de kant gezet, waarna ook NEC er met 4-0 aan moest geloven. Tijdens het duel met de Nijmegenaren tekende Sleegers voor zijn eerste hattrick van de dag.

In de halve finales troffen de Rotterdammers ADO en die wedstrijd eindigde in 1-1. De Hagenaars namen vervolgens de strafschoppen beter, waardoor Feyenoord met FC Antwerp uit moest gaan maken welke ploeg het toernooi als derde zou eindigen. De ploeg van Taument liet er geen enkele twijfel over bestaan dat dat Feyenoord moest zijn en blies de Antwerpenaren aan de hand van Sleegers met 5-0 van het veld. De aanvallende middenvelder wist tijdens de laatste wedstrijd van het toernooi wederom drie keer het net te vinden.