Feyenoord O/19 verslaat eerste elftal Woubrugge

Feyenoord onder negentien heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van Woubrugge met 1-3 gewonnen. Anouar Boekhari, Tim Schoonheijm en Nayib Lagouireh zorgden voor de Rotterdamse doelpunten. Feyenoord O/15 en Feyenoord O/14 boekten eveneens oefenzeges. Onder vijftien won uit bij Drechtstreek B1 met 0-6, terwijl O/14 met 0-4 te sterk was voor Maasdijk C1.
Wedstrijd Feyenoord O/19 in teken van goede doel
Het duel tussen Feyenoord O/19 en Woubrugge stond in het teken van het goede doel. Rond de wedstrijd bij de naar de derdeklasse gepromoveerde zaterdagvereniging werd een collecte en een loterij gehouden waarvan de opbrengt bestemd is voor onderzoek naar de kwaliteit van leven die kinderen met botkanker hebben na een operatie. De acties rond het duel brachten uiteindelijk € 1.500,- op. ‘Dat is het belangrijkste van deze middag’, zei trainer Jean-Paul van Gastel na afloop.

Het duel werd georganiseerd door de vader van Feyenoord-doelman Robbert van der Post, die tegen zijn oude club speelde. ‘Voor Robbert was het daarom een bijzondere middag’, zei Van Gastel. ‘Een lekker potje tegen zijn oude club.’ De doelman moest kort na de rust een tegendoelpunt toestaan, maar hield in de rest van het duel zijn doel schoon.

Feyenoord kwam halverwege de eerste helft via Boukhari op voorsprong en stelde aan het einde van de wedstrijd de zege veilig via treffers van Schoonheijm en Lagouireh. ‘Bij ons was het te merken dat het seizoen zijn einde nadert, maar uiteindelijk hebben onze individuele kwaliteiten de doorslag gegeven’, zei Van Gastel. ‘Vooral de 1-3 van Lagouireh was schitterend. Hij kwam van buiten naar binnen en schoot de bal op een geweldige manier in de linkerbovenhoek.’

De ploeg van Van Gastel vertrekt aanstaande dinsdag voor een week naar Zwitserland, waar het deel zal nemen aan een toernooi voor spelers onder de twintig jaar. De tegenstanders zijn Sevilla, FC Sion en het Mexicaanse Club America.

Woubrugge – Feyenoord O/19 1-3

20’ 0-1 Boukhari
49’ 1-1
70’ 1-2 Schoonheijm
85’ 1-3 Lagouireh

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Van den Engel (46’ Berkvens), Smith (46’ Scholman), Erkelens, Van Huijgevoort; Rashid (46’ Latuheru), Boukhari, Rienstra; Jansen (46’ Lagouireh), Schoonheijm en N. Velder (46’ Kruithof).

Feyenoord O/15 ruim langs B-junioren Drechtstreek
Feyenoord O/15 heeft zaterdagmiddag een oefenduel met Drechtstreek B1 met 0-6 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost nam al snel een comfortabele 0-2 voorsprong en liep in de slotfase uit naar een ruime overwinning. Rick Kasdorp viel aan het begin van de tweede helft in en maakte zodoende zijn eerste speelminuten sinds lange tijd. De Feyenoorder voorzag zijn rentree van glans door direct te scoren.

Denzel Medar opende na zeven minuten de score, door een door Brandon Robinson verlengde voorzet van Patrick Lopes bij de tweede paal binnen te tikken. Nathan Ake verdubbelde de marge kort daarop door na een sterke individuele actie van afstand raak te schieten.

Vervolgens was het wachten tot de zeventigste minuut voordat de Rotterdammers tegen de oudere en daardoor fysiek sterkere tegenstander weer tot scoren kwamen. Robinson rondde een voorzet van Lopes af. Twee minuten later bekroonde Kasdorp zijn rentree door vanaf twintig meter raak te schieten. Ake kopte vervolgens nog een corner binnen, waarna Jesse Driebergen na terugleggen van Robinson voor de 0-6 eindstand zorgde.

Drechtstreek B1 – Feyenoord O/15 0-6

7’ 0-1 Medar
11’ 0-2 Ake
70’ 0-3 Robinson
72’ 0-4 Kasdorp
75’ 0-5 Ake
77’ 0-6 Driebergen

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert (45’ Jharie); Korporaal (70’ Thenu), Dekker, Lopes Cabral, Dorand; Kassels (45’ Kasdorp), Driebergen, Ake; Medar (45’ Agata), Robinson en Lopes.

Feyenoord O/14 boekt eenvoudige oefenzege in Maasdijk
Feyenoord O/14 heeft zaterdag een eenvoudige oefenzege geboekt uit tegen Maasdijk C1. De ploeg van Rob Kurvers won het duel met 0-4, na een 0-3 ruststand. Djazz Manusama tekende voor twee treffers, Gilberto Da Silva en stagespeler Junior Albertus verzorgden de twee andere doelpunten.

De thuisploeg speelde vanaf de eerste minuut om te winnen, waardoor het een leuke wedstrijd werd in Maasdijk. Wel was er duidelijk sprake van een kwaliteitsverschil, wat met name in de eerste helft door Feyenoord tot uitdrukking werd gebracht in de score. Manusama werd na ruim tien minuten goed bediend door centrale verdediger Caner Yalamoglu en opende de score.

Stagiair Albertus schoot kort daarna vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-2 binnen, waarna Da Silva binnen het halfuur op aangeven van Robbert de Vos de 0-3 ruststand op het bord zette. In de loop van de tweede helft was De Vos wederom aangever toen Manusama zijn tweede doelpunt van de middag maakte.

Volgend weekend speelt Feyenoord O/14 een sterk bezet internationaal toernooi bij Paris Saint-Germain, met onder meer Spartak Moskou, Olympique Marseille, Olympique Lyon en Standard Luik als deelnemers. ‘We zullen er alles aan doen om fit aan dat toernooi te beginnen, want in Parijs willen we vlammen’, zei Kurvers.

Maasdijk C1 – Feyenoord O/14 0-4

11’ 0-1 Manusama
17’ 0-2 Albertus
27’ 0-3 Da Silva
62’ 0-4 Manusama

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden; Ulusoy (35’Lenzini), Knoester (35’ Gronsveld), Yalamoglu, James; De Vos, Da Silva, Eren (35’ El Baad); Albertus (35’ Van der Pijl), Manusama en Lubanzadio (35’ Liefden).