Excelsior promoveert naar eredivisie

Excelsior speelt volgend seizoen in de eredivisie. De Rotterdamse club die een samenwerkingsverband met Feyenoord heeft speelde na een bizarre slotfase in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-1 gelijk. Nadat afgelopen donderdag op Woudestein met 0-0 gelijk werd gespeeld, was die uitslag voldoende om de play-offs van de Jupiler League winnend af te sluiten. Matchwinner werd Gyon Fernandez, die Excelsior diep in blessuretijd op gelijke hoogte met Sparta schoot.
Fernandez had enkele minuten eerder een strafschop gemist, nadat Luis Pedro was neergelegd in het zestienmetergebied door doelman Cor Varkevisser. Deze misser leek hem duur komen te staan, want kort daarna opende Rydell Poepon de score namens de thuisploeg. Daarmee was Sparta virtueel gepromoveerd, maar vlak na de openingstreffer maakte Fernandez namens Excelsior zijn fout goed. De aanvaller schoot de bal fraai langs doelman Varkevisser en bezorgde zijn ploeg daarmee een plaats in de eredivisie.

‘Dit is moeilijk te geloven’, zei trainer Alex Pastoor na afloop voor de camera van RTL7. ‘Het was een zinderende wedstrijd, dit kun je niet verzinnen. Het doet me veel om zoveel blijdschap en vreugde te zien bij spelers en supporters.’

Feyenoorders: Norichio Nieveld, Kamohelo Mokotjo, Kermit Erasmus en Jerson Ribeiro begonnen bij Excelsior in de basis. Tim Vincken en Luis Pedro kwamen als invallers in de ploeg.