Fanshop
Fanshop

Oud-Feyenoorder Harry Vos overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van oud-speler Harry Vos. Hij was al enige tijd ziek en overleed afgelopen woensdag in een ziekenhuis in Delft op 63-jarige leeftijd. Vos, die woonachtig was in Naaldwijk, kwam in december 1971 naar Feyenoord, de club waarmee hij in 1974 de landstitel en de UEFA Cup won. In hetzelfde jaar maakte hij onderdeel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor het wereldkampioenschap in Duitland. Oranje eindigde tijdens dat toernooi op de tweede plaats, maar toenmalig bondscoach Rinus Michels deed geen enkele keer een beroep op Vos.
Vos begon zijn carrière in 1965 bij ADO Den Haag, de club waarvoor hij vijf seizoenen zou spelen. Na één seizoen bij PSV, maakte hij in 1971 de overstap naar Feyenoord. De verdediger speelde uiteindelijk zes seizoenen in De Kuip.
 
Vos speelde tijdens zijn gehele carrière 278 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij vijf keer scoorde. Voor Feyenoord kwam de verdediger in totaal in 163 officiële wedstrijden in actie. Op 20 maart 1977 speelde Vos zijn laatste competitiewedstrijd voor de Rotterdammers. Na zijn afscheid als profvoetballer kwam hij nog regelmatig uit voor Oud-Feyenoord.
 
Harry Vos laat een vrouw en twee kinderen na.