Feyenoord O/17 start Eurovoetbal met zege

Feyenoord onder zeventien is de 34ste editie van het internationale jeugdtoernooi Eurovoetbal in de Noordelijke provincies van Nederland vrijdagavond met een overwinning gestart. De ploeg van trainer Cor Adriaanse zette tijdens de eerste poulewedstrijd het Belgische RSC Anderlecht met 2-0 aan de kant. ‘Een goed begin’, concludeerde Adriaanse. ‘Het had ook zomaar 4-0 kunnen worden. Ik ben tevreden over het voetbal dat we hebben laten zien.’
De Rotterdammers kwamen al na negen minuten via Larbi El Harouchi op een 1-0 voorsprong. De middenvelder werd bij zijn treffer in stelling gebracht door Elvis Manu. Centrale verdediger Moreno Rutten had toen al een kans gehad de score te openen, maar wist hierbij de Belgische sluitpost niet te passeren.

Feyenoord stelde in de tweede helft de zege definitief veilig. Terence Kongolo bracht een vrije trap voor het doel, waar Jon-Joost Cornelissens het duel van zijn directe tegenstander won en na twee instanties het net wist te vinden.

Zaterdag staan er voor Feyenoord drie poulewedstrijden van twee keer vijfentwintig minuten op het programma. Achtereenvolgens zijn 1.FC Köln, AZ en Real Madrid de tegenstander. De Rotterdammers sluiten de groepsfase op zondagochtend af met een wedstrijd tegen Ajax.

Feyenoord O/17 – RSC Anderlecht 2-0

9 ‘ 1-0 El Harouchi
41’ 2-0 Cornelissens

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Van Huijgevoort, Kongolo; Ebecilio, M. Steenvoorden, El Harouchi; A. Velder, Cornelissens en Manu.