Fanshop
Fanshop

Jong Oranje gelijk tegen Portugezen

Jong Oranje heeft de tweede oefenwedstrijd binnen drie dagen tegen Jong Portugal gelijkgespeeld. Na de 3-1 nederlaag in Zuid-Europa werd er vrijdag met 0-0 gelijkgespeeld door de ploeg van KNVB-coach Cor Pot. Tijdens het tweede duel had er meer ingezeten voor Oranje, maar onder meer Diego Biseswar wist een van de meerdere Nederlandse kansen niet te verzilveren.
De aanvaller speelde heel de wedstrijd tegen de Portugezen, Leroy Fer alleen de eerste helft. De middenvelder kreeg van de scheidsrechter een gele kaart. Georginio Wijnaldum bleef met lichte klachten uit voorzorg aan de kant. Voormalig jeugdspeler van Feyenoord Jeffrey Bruma, thans onder contract bij de Engelse kampioen Chelsea, kwam ook in actie.

Op 11 augustus speelt Nederland als koploper het eerstvolgende EK-kwalificatieduel. De ploeg treedt dan aan in Liechtenstein. Wint Jong Oranje, dan is het zeker van de play-offs. Daarna volgt dan nog een ontmoeting met Spanje, waarschijnlijk om de groepswinst. De play-offs voor de eindronde, die in Denemarken wordt gespeeld, vinden plaats in oktober.