Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/19 moet meerdere erkennen in Boca Juniors

Feyenoord O/19 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de eindstrijd van het van het internationale jeugdtoernooi in het Zwitserse Monthey te bereiken. De Rotterdammers traden in de halve finales aan tegen Boca Juniors, maar konden na afloop niets anders concluderen dan dat de Argentijnse topclub enkele maten te groot was. ‘Boca had een ongelofelijk goed elftal’, zei trainer Jean-Paul van Gastel na afloop van de 4-0 nederlaag. ‘We hebben vandaag een paar nieuwe Messi’s gezien. Wat een geweldige ploeg. Dit was een kat-en-muisspel.’
Van Gastel was enthousiast over de Argentijnen, maar keek ook naar het optreden van zijn eigen elftal. ‘Boca was geweldig, waardoor ik vrede heb met het verlies’, zei hij. ‘Maar ik vind ook dat we er als ploeg te weinig tegenover hebben gezet. We zijn hier om te leren en ik hoop dat de jongens dat hebben gedaan.’

Feyenoord begon vol goede moed aan de halve finale, maar het uitzicht op de eindstrijd werd de Rotterdammers al binnen acht minuten ontnoemen door Boca. Na vier minuten openden de Argentijnen via een schot van net over de middenlijn de score. ‘Een raket’, aldus Van Gastel. Vier minuten later bracht Boca een afgeslagen corner voor de tweede keer in, waarna een van de Argentijnen vogelvrij stond en simpel de 2-0 aan kon laten tekenen.

Na een half uur was het wederom uit een corner raak, waarna in de 55ste minuut de 4-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Door de nederlaag speelt Feyenoord zondag om het brons. Tijdens het duel om de derde en vierde plaats is Zenith Sint-Petersburg of Club America de tegenstander.

Feyenoord O/19 – Boca Juniors 0-4

Scoreverloop:
4’ 0-1
8’ 0-2
30’ 0-3
55’ 0-4

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Van den Engel, Smith, Erkelens, Latuheru; Isoufi (55’ Scholman), Berkvens (36’ Boukhari), Rashid, Lagouireh; Schoonheijm en Jansen (55’ Rienstra).