Feyenoord onder 14 eindigt als zevende in Parijs

Feyenoord heeft het internationale jeugdtoernooi in Parijs maandag afgesloten op de zevende plaats. Voor de ploeg van trainer Rob Kurvers stond alleen nog een duel met Montpellier op het programma en dat werd met 2-1 gewonnen door de Rotterdammers. Feyenoord kwam nog wel op 0-1 achter tegen de Fransen, maar boog in tien minuten tijd de stand om.
Dankzij de overwinning vertrok Feyenoord met een goed gevoel uit Frankrijk. ‘We hebben vandaag goed gespeeld en laten zien dat we nog voor een overwinning wilden gaan’, zei Kurvers achteraf. ‘Tijdens dit toernooi hebben we uitstekende tegenstanders getroffen, maar ook laten zien dat we zelf heel goed kunnen voetballen. Bovendien was het voor de spelers een enorme ervaring om een paar dagen in Parijs te verblijven en tegen fysiek sterke en volwassen ploegen te spelen.’

Omar El Baad trok maandagochtend na krap een kwartier spelen de stand op schitterende wijze gelijk, nadat Montpellier vier minuten eerder op voorsprong was gekomen. Gilberto da Silva gaf een prima assist, door een hoge pass van achteruit terug te koppen. El Baad nam de bal vervolgens in één keer op zijn schoen en zag zijn schot in de bovenhoek eindigen.

De eindstand werd vier minuten later door Da Silva zelf bepaald. Hij kopte uit een hoekschop prima binnen. Feyenoord kreeg ook de tweede helft de beste kansen, maar kwam niet meer tot scoren.

Feyenoord onder 14 besluit het seizoen op woensdag 2 juni met een oefenwedstrijd tegen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Feyenoord onder 14 – Montpellier 2-1