Fanshop
Fanshop

Zesde plaats voor Feyenoord onder 18 in Culemborg

Feyenoord onder 18 heeft het internationale A-toernooi van c.v.v. Vriendenschaar uit Culemborg als zesde afgesloten. Omdat Lierse SK in de poule een beter doelsaldo had, misten de Rotterdammers de kruisfinales. De poule bestond verder uit NEC, Alphense Boys, Club Brugge en Helmond Sport.
De start van het team van trainer Jan Gösgens aan het toernooi in Culemborg was matig. Het spel tegen de eerste opponent NEC/FC Oss was goed, maar de kansen werden niet afgemaakt. De Brabanders scoorden wel en wonnen daardoor met 1-0. In het tweede duel was het spel van de Rotterdammers onvoldoende waardoor Lierse SK met 2-0 zegevierde. De zaterdag werd door een 3-2 zege op Alphense Boys wel met een goed gevoel afgesloten.

Zondag kwam O/18 een stuk overtuigender uit de startblokken. Club Brugge werd met 1-0 verslagen en ook Helmond Sport werd aan de zegekar gebonden. Na een 0-1 achterstand wonnen de Rotterdammers met 2-1. Feyenoord en Lierse SK eindigden beiden met een puntenaantal van negen, maar omdat de Belgen een beter doelsaldo hadden speelden zij de kruisfinale.

Voor Feyenoord restte een duel om de vijfde plek met FC Den Bosch. Die wedstrijd stond in het teken van het afscheid van een aantal Feyenoorders. Gösgens liet de ploeg zelf een opstelling maken en kreeg tot zijn verrassing een vlag in handen gedrukt om als grensrechter op te treden. Het duel ging met 2-1 verloren.

Gösgens blikte terug op een geslaagd toernooi. ‘Dit was een mooie afsluiting. We hebben op een goede manier afscheid kunnen nemen van een aantal spelers die hun voetballoopbaan elders voortzetten.’

Lierse SK en Sparta Rotterdam speelden in de finale met 0-0 gelijk, waarna de Belgen de strafschoppenserie wonnen.

FEYENOORD ONDER 16 EINDIGT TWEEDE IN MAARSSEN

Feyenoord onder 16 heeft op het internationale onder 17 toernooi van v.v. Maarssen de tweede plek behaald. In de finale was AZ B1 met 2-1 nipt te sterk. Feyenoord eindigde in een poule met FC Breukelen, Crystal Palace, FC Dordrecht, FC Groningen en MVV bovenaan.

‘Als ploeg hebben we vandaag heel goed gepresteerd’, vond trainer Gaston Taument. ‘Over het spel ben ik uiterst tevreden. We hebben met dit toernooi het seizoen in stijl weten af te sluiten. We kunnen met een goed gevoel op vakantie.’Het toernooi in Maarssen begon zaterdag voor O/16. De Rotterdammers openden met een 3-1 zege op het Britse Crystal Palace. De wedstrijd tegen FC Groningen eindigde in 0-0 en de amateurs van FC Breukelen werden met liefst 9-0 verslagen. Feyenoord eindigde de eerste dag daardoor als tweede in de poule, met een wedstrijd minder dan koploper MVV.Zondagochtend verzekerde O/16 zich, via een 4-1 overwinning op FC Dordrecht en een 2-0 winst op MVV van de eerste plek in de poule. In de kwartfinale wachtte vervolgens Sparta Rotterdam. De stadsgenoot werd met 1-0 verslagen. De halve finale tegen FC Utrecht leverde ook winst op voor de Rotterdammers: FC Utrecht delfde met 2-0 het onderspit.In de finale trof Feyenoord tot besluit AZ. De ploeg uit Alkmaar was met 2-1 maar net te sterk voor O/16, bij wie in de eindstrijd een kleine dosis geluk ontbrak. De tweede treffer van de Alkmaarders kwam op het conto van een Rotterdamse verdediger, die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte.GEBREK AAN GOALS VERHINDERT TOERNOOISUCCES ONDER 15

Feyenoord O/15 is zondag op het internationale Marveld toernooi bij sv Grol in Groenlo als achtste geëindigd. In een poule met Real Madrid, Manchester United, Konoplev FA, Ajax en FC Twente eindigden de Rotterdammers als vierde. In de strijd om de zevende plek was PSV te sterk.

Vrijdag begon het team van trainer Jeffrey Oost het toernooi uitstekend met een 2-1 overwinning op Real Madrid. Zaterdag had O/15 een wat mindere dag. FC Twente kwam in de eerste wedstrijd al na een minuut op voorsprong. Feyenoord had een groot veldoverwicht maar scoorde niet.

Ook van Ajax wisten de Rotterdammers vervolgens niet te winnen. Het duel met de Amsterdammers eindigde in 2-1. Uiteindelijk sloot Feyenoord de dag af met een goed resultaat. Konopolev FA uit Rusland werd met 1-0 verslagen.

Zondag had O/15 een overwinning op Manchester United nodig om de halve finale te bereiken. Ondanks dat de Rotterdammers de betere ploeg waren en veel kansen creëerden, kwamen de Britten uit een counter op 0-1. Vlak voor tijd maakte Tonny Trindade de Vilhena de gelijkmaker, maar dat was niet genoeg.

In de wedstrijd om de zevende plaats was PSV met 2-0 te sterk. De Eindovenaren gingen een stuk efficiënter met de kansen om. Nathan Ake was met drie treffers de meest productieve speler aan de kant van O/15. De toernooizege ging uiteindelijk naar het Franse Auxerre, dat in de finale te sterk was voor Brondby uit Denemarken.

‘We hadden vaak een overwicht, speelden goed en werkten hard’, blikte Oost terug op het toernooi. ‘Maar het probleem was dat we de kansen niet afmaakten. Daar heeft het ons dit weekend aan ontbroken.’